Európa Liga – Berg egyértelműen továbbjutást vár a Videotontól

Székesfehérvár – Henning Berg egyértelműen továbbjutást vár a Videoton labdarúgócsapatától a moldovai Zaria Balti elleni Európa Liga-selejtezőben, amelynek első összecsapását csütörtökön vívják Felcsúton.

A székesfehérvári klub szerdai sajtótájékoztatóján a norvég vezetőedző közölte, szeretnének sikeresen szerepelni a kontinentális kupasorozatban. Mint mondta, jól akarnak játszani és mindkét találkozót szeretnék megnyerni.

Úgy vélte, amennyiben a csapat kihozza magából a maximumot, akkor nem lesz probléma a továbbjutással annak ellenére, hogy keveset tudnak az ellenfélről.

A tréner elmondta, az elmúlt négy hétben jól dolgoztak a játékosok, ennek ellenére nem elvárható az együttestől, hogy százszázalékos legyen már az első találkozón. Hozzátette, a labdarúgókon érezhető a fejlődés, minden játékos szeretne magasabb szintre lépni.

Henning Berg közölte, hogy az első találkozón az Európa-bajnokságon szerepelt Juhász Roland és Lang Ádám nem lép pályára, mindketten szombaton csatlakoznak a kerethez és a visszavágón már bevethetők lesznek.

Kovács István, a Videoton középpályása szerint a válogatott kiváló szereplését követően most a magyar klubokon a sor, hogy megmutassák magukat Európának.

A moldovaiak elleni találkozókról elmondta, becsületesen felkészültek, ennek ellenére nehéz meccsekre számít, ahol csak nekik lesz vesztenivalójuk.

– MTI –Sporthírek


hirdetés