Európa Liga – Azerbajdzsánban is kikapott az MTK

Baku – A múlt heti 2-1-es hazai vereséget követően az azeri Gabala vendégeként 2-0-ra kapott ki az MTK Budapest a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

A 4-1-es összesítéssel továbbjutott Gabala már a 7. percben vezetést szerzett az észt Szergej Zenjov révén, a végeredményt pedig a libériai Theo Weeks állította be a 37. percben.

A tavaly csoportkörbe jutott azeriek a harmadik körben a francia Lille együttesével találkoznak.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Gabala (azeri)-MTK Budapest 2-0 (2-0)

Baku, v.: Mete Kalkavan (török)
gólszerzők: Zenjov (7.), Weeks (37.)
sárga lap: Stankovic (16.), illetve Baki (35.), Grgic (85.)
Továbbjutott: a Gabala kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

Gabala:

Bezotosznyij – Mirzabekov, Stankovic (Rafael, 88.), Vernyidub, Ricardinho – Szagyigov, Kvekveszkiri (Jamalov, 79.) – Zenjov (Mammadov, 77.), Weeks, Ozobic – Dabo

MTK Budapest:

Hegedüs – Poór, Baki, Grgic, Vadnai – Bese (Varga, 78.), Vass, Kanta (Borbély, 73.), Szatmári – Torghelle, Nikac (Hrepka, 52.)

A Gabala kétséget sem hagyott, hogy melyik a jobb csapat, már a hetedik percben vezetést szerzett és a folytatásban is egyértelmű fölényben futballozott. A szünet előtt szerzett újabb góllal pedig végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A második játékrészben is a Gabala akarata érvényesült, az MTK erőtlen próbálkozásai semmiféle veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, így az azeriek könnyedén, kettős győzelemmel kerültek a következő körbe.

– MTI –