Helyi közélet

2013.01.09. 11:17

A régi fényében ragyogjon az Aranybika

Debrecen - Boros Józsefet nem üzleti érdek, hanem érzelmi viszony köti az Aranybikához.

Debrecen - Boros Józsefet nem üzleti érdek, hanem érzelmi viszony köti az Aranybikához.A Hajós Alfréd-féle eredeti terveket vesszük elő a felújításra készülve – válaszolta a Napló kérdésére Boros József vállalkozó, aki várhatóan hamarosan az Aranybika tulajdonosa lesz. Pénzügyekről azonban mindaddig nem akar nyilatkozni, amíg alá nem írták a szerződést. Reményei szerint ez február második felében megtörténik.

Országos tervpályázattal

– Biztos vagyok benne, hogy ez a befektetés talán életem végéig sem térül meg, de nem is ez a szándékom. Mondhatom nyugodtan: itt a szív győzött az ész felett. Én az Aranybikában tanultam a vendéglátó szakmát, onnan indultam, s túl életem delén, oda térek vissza. Szeretném a közeljövőben összehívni az egykori munkatársakat, felidézni a régi időket, megosztani velük az elképzeléseimet és meghallgatni a véleményüket – sorolta a Napló érdeklődésére.

Konkrétumokról még nem szívesen beszél, mert semmi sem végleges, de annyit elmondott, hogy a legkorszerűbb energetikai megoldásokat kívánja alkalmazni a régi és az új szárnyban is. A régiben megmaradnak a közösségi funkcióra (konferenciákra, kiállításokra) alkalmas termek, a szobákat és a wellnessegységet természetesen a mai igények szerint alakítják. Jelenleg nagy a kavalkád, koncepciótlan beavatkozások zajlottak, az egészet újra kell gondolni – fogalmazott. Az új szárny is szálloda marad – folytatta –, ott a kis szobák összenyitásával családi lakosztályokat hoznak létre. A legjobb megoldást országos tervpályázat meghirdetésével szeretné megtalálni.

A földszinti üzletek (Szabó Magda Könyvesbolt, Rossmann és mások) bérlőivel tárgyalásokat kezd majd, egyelőre úgy gondolja, ha kölcsönösen elfogadják egymás elképzeléseit, maradhatnak a helyükön.

Saját cukrászüzem

Az viszont biztos – jegyezte meg – hogy az Aranybikának újra lesz saját cukrászüzeme, amelyből eredeti alapanyagokból a legjobb sütemények kerülnek majd a vendégek elé. „Hogy cukrászda vagy kávéház, még nem tudom, de garantálom, hogy Debrecen lakossága büszke lehet majd rá, ahogy az egész szállodára. Fontos, hogy a város vezetői támogatják a terveimet, és én is nagyon számítok az ötleteikre, az igények megfogalmazására. Csak közös munkával érhetjük el, hogy az Aranybika újra a régi fényében ragyogjon” – hangsúlyozta a vállalkozó, aki abban bízik, hogy a fejlesztéshez komoly segítséget jelentek majd a pályázatokon elnyerhető összegek. Határidőket még korai lenne kitűzni, de vágyai szerint három év múlva már egy új Aranybika áll Debrecen főterén. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a szálloda az átalakítás ideje alatt is üzemel majd, a munkák idejére csak az adott részleget zárják el a forgalom elől.

HBN-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában