Európa Játékok – Varga Miklós és Nagy Bianka kikapott a negyeddöntőben

Akt.:
Baku, 2015. június 23. Varga Miklós (pirosban) és a francia Sofiane Oumiha az I. Európa Játékok férfi ökölvívóversenye 60 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 23-án.
Baku, 2015. június 23. Varga Miklós (pirosban) és a francia Sofiane Oumiha az I. Európa Játékok férfi ökölvívóversenye 60 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 23-án. - © MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Budapest/Baku, 2015. június 23., kedd (MTI) – Mindkét a keddi negyeddöntőkben érdekelt magyar bokszoló vereséget szenvedett a bakui Európa Játékokon, azaz Nagy Bianka és Varga Miklós is lemaradt a dobogóról.


A 64 kilogrammban érdekelt Nagy első mérkőzését vívta kedden a bakui viadalon, melyen – a verseny honlapja szerint – még két menetet sem töltött a szorítóban.

A magyar versenyző az első menetet simán elveszítette az orosz Anasztaszija Beljakova ellen, a másodikat viszont lényegesen aktívabban kezdte. Ekkor már sokkal kiegyenlítettebbnek tűnt az összecsapás, éppen ezért volt kissé érthetetlen, hogy a vezetőbíró rövid időn belül kétszer is számolt a magyarra, s a második esetnél be is szüntette a találkozót.

Nem sokkal Nagy után következett a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Varga Miklós francia Sofiane Oumiha elleni csatája a 60 kilogrammos súlycsoportban. A találkozó első három percében egyértelműen a gyors kezű francia volt a jobb, mégis a háromból csak két pontozó látta így, a harmadik a magyarnak adta a menetet. A másodikban viszont Varga ritmust tudott váltani, az utolsó fél perctől eltekintve úgy tűnt, fölényben van, a pontozóknál mégis elveszítette a szakaszt, így pedig nagyon nehéz helyzetbe került. A záróperiódust Vargának nagy fölénnyel kellett volna nyernie a négy közé jutáshoz, ám ellenfele rendre megelőzte őt, így végül egyhangú pontozással kikapott és kiesett.

Az ökölvívók közül már csak a 75 kilogrammos Harcsa Zoltán van versenyben, aki szerdán délelőtt lép kötelek közé a négy közé kerülésért.

Az úszóversenyek is megkezdődtek Bakuban, ahol az első napon a legjobb magyar eredményt Juhász Janka érte el, aki hatodik lett 800 méter gyorson.

A vívók első napi küzdelmeiben sem női párbajtőrben, sem férfi kardban nem volt magyar érdekelt az éremcsatározásokban, a legjobb 16 közé is csupán Kun Anna jutott be.

– MTI –