Európa Játékok – Aranyérmes az aerobikcsapat

Akt.:
Baku, 2015. június 21. Lendvay Dóra, Bali Dániel, Hegyi Dóra, Farkas Balázs és Szöllősi Panna (j) az aranyérmes magyar aerobikcsapat tagjai a bakui I. Európa Játékokon 2015. június 21-én.
Baku, 2015. június 21. Lendvay Dóra, Bali Dániel, Hegyi Dóra, Farkas Balázs és Szöllősi Panna (j) az aranyérmes magyar aerobikcsapat tagjai a bakui I. Európa Játékokon 2015. június 21-én. - © MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Budapest/Baku, 2015. június 21., vasárnap (MTI) – Aranyérmet nyert a magyar aerobikcsapat vasárnap a Bakuban zajló Európa Játékokon.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja szerint a Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összetételű csapat a harmadik helyen jutott a döntőbe, melyben 21,144 pontot kapott szinte hibátlanul bemutatott gyakorlatára, s ezzel megelőzte többek között a nagy esélyes román együttest (21,094 pont) is. A bronzérmet a spanyolok szerezték meg (20,933 pont).

“A románok voltak azok, akik igazából az aranyéremért jöttek Bakuba, hiszen nagyon szépen teljesítettek ebben az évben a világkupákon. Ahogy kijött a pontszámuk, eufórikus érzésünk lett! – nyilatkozta a siker után Hegyi Dóra. – Fantasztikus, el sem tudtuk korábban képzelni, hogy ilyen eredmény is el tudunk érni, főleg így, hogy a román csapat elé tudunk kerülni.”
A vegyespárosok küzdelmeiben a Hegyi Dóra, Bali Dániel duó a negyedik helyen végzett.

Az aerobikosok a magyar küldöttség 15. dobogós helyét szerezték meg: Magyarország 8 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

– MTI –
hirdetés