Európa-bajnokságon bizonyíthat a debreceni Nagy Xénia

Európa-bajnokságon bizonyíthat a debreceni Nagy Xénia
A sérülések eddig elkerülték a kiváló gerelyhajítót, aki nagyszerű formában versenyez.

Folytatta idei remek szereplését Nagy Xénia, a Debreceni Sportcentrum-SI gerelyhajítója: a remek atléta a Zalaegerszegen megrendezett Országos Vidékbajnokságon első helyezést ért el 53,65 méterrel, Szlovéniában egy nemzetközi versenyen 3. lett 53,02 méterrel, majd a felnőtt Budapest bajnokságon diadalmaskodott 53,93 méterrel.

A debreceni kiválóság ezekkel a produktumokkal felhívta magára a figyelmet, ugyanis bekerült a felnőtt válogatottba, s így gerelyhajításban ő képviseli hazánkat az atlétikai Csapat Európa-bajnokságon, amit június 19-én és 20-án a busapesti Puskás Ferenc Stadionban rendeznek.

Új rekordra tör

– A Budapest bajnokságon sikerült legyőznöm a többszörös magyar bajnokot és olimpikont, s ez sokat nyomott a latba a válogatott kihirdetésénél. Ez a Csapat Európa-bajnokság nagy kihívást jelent a számomra, hiszen első ízben szerepelhetek felnőtt világversenyen.

Célom a jó versenyzés, de mivel nagyon erős lesz a mezőny, nem szeretnék méterekről beszélni. Az idei eredményeim azt mutatják, beérett az a sok munka, amit elvégeztem. Azzal már elégedett lennék, ha új egyéni csúcsot dobnék, ami azt jelentené, hogy 54,48 méternél messzebb repülne a gerely – nyilatkozta a Naplónak a mindössze 24 éves Nagy Xénia. HBN-BN

Címkék: ,