EURO-2020 – Az UEFA elégedett a Puskás Aréna építésével

Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos beszél az épülő Puskás Aréna helyszínbejárásán 2019. április 2-án
Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos beszél az épülő Puskás Aréna helyszínbejárásán 2019. április 2-án - © Fotó: MTI/Illyés Tibor
Budapest – Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyolc részlegének vezetője látogatott Budapestre, hogy megtekintse a 2020-as kontinensviadal egyik helyszínéül szolgáló Puskás Aréna építését; a magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a küldöttség elégedett volt a látottakkal.

Az UEFA delegációját a főváros részéről Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a KKBK részéről Szigethy Barnabás projektigazgató, a rendőrség részéről Lakatos Tibor ezredes, míg az MLSZ részéről a 2020-as Eb projektvezetője, Szabó Vilmos, valamint Berzi Sándor alelnök fogadta.

“A program során az UEFA vezetői egyeztettek a főpolgármester-helyettessel Budapest feladatairól, elképzeléseiről, ellátogattak a szurkolói falu helyszínére, a Hősök terére és a Futballfalunak otthont adó Olof Palme sétányra is, valamint megtekintették a jövőre három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó Puskás Aréna építkezését is, ahol a létesítmény bejárása mellett a stadion jövőbeni szolgáltatásairól is részletes tájékoztatást kaptak” – olvasható az MLSZ honlapján.

A beszámoló szerint elégedettek voltak az UEFA-küldöttség tagjai és minden kérdésükre választ kaptak budapesti tartózkodásuk ideje alatt, így megítélésük alapján “a terveknek megfelelően haladnak” a budapesti előkészületek.

A jövő évi Eb-t rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában rendezik. Az egyik helyszín a 67 ezer férőhelyes Puskás Aréna lesz, melyet a tervek szerint az idén november 25-ig átadnak. Amennyiben a magyar válogatott is kivívja részvételét, akkor legalább két találkozóját hazai pályán játszhatja a csoportkörben.

– MTI –


Az épülő Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án
Budapest - Fürjes Balázs kormánybiztos szerint ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a Magyar Labdarúgás Napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a keddi stad...