EURO-2016 – Táncos, zenés megnyitóval kezdődött a kontinensviadal

Akt.:
Táncosok a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén az A csoport elsõ fordulójának Franciaország-Románia összecsapása elõtt a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján.
Táncosok a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén az A csoport elsõ fordulójának Franciaország-Románia összecsapása elõtt a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. - © Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Saint-Denis – Zenés, táncos megnyitóval vette kezdetét a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság a francia és a román válogatott péntek esti mérkőzése előtt.

A közel húszperces műsor elején több száz táncos szórakoztatta a publikumot a Stade de France-ban, majd a játéktér közepén lévő ház falai leomlottak, amelyből onnantól David Guetta világhírű lemezlovas szolgáltatta a zenét a táncosoknak és a 80 ezer nézőnek.


EURO-2016 - Franciaország - Románia

Fotó: MTI/EPA/Srdjan Suki | Kattintásra galéria nyílik


Sorra követték egymást az elmúlt évek legnagyobb slágerei, majd egyszer csak az egyik hosszanti lelátó közepén az Eiffel-toronyt ábrázoló lepelt húztak fel, a kivetítőkön pedig visszaszámlálás kezdődött, amelynek végén a nézők felemelték a nekik kiosztott kartonlapokat. Ezek a 24 résztvevő ország zászlaját jelenítették meg. A magyar az egyik kanyar középső karéjában – az egyik román szektorban – volt látható.

A találkozó 21 órakor Kassai Viktor sípjelére vette kezdetét.

– MTI –