Magyarország

2008.06.18. 11:22

Mercedes-gyár épülhet Kecskeméten

<p>A Daimler német autógyártó szerdán bejelentette, hogy új gyárat épít Magyarországon.</p>

A 800 millió eurós (csaknem 197,5 milliárd forintos) befektetéssel készülő üzemben a tervek szerint a kisebb, úgynevezett kompakt modellek készülnek majd.

Az új gyárat Kecskeméten fogják felépíteni - áll a Mercedest gyártó vállalat közleményében.

A Magyarországra tervezett új üzemmel a cég versenyképességét akarják növelni, és azt remélik, innen könnyebben elérik a kelet-európai piacot - mondta Dieter Zetsche, a Daimler elnöke és a Mercedes-Benz vezetője. A kecskeméti üzem a már létező, németországi Rastattban lévő gyárral összedolgozva javítja majd a vállalat hatékonyságát és versenyképességét - áll a Daimler közleményében.

A Mercedes-Benz gyártója 800 millió eurót (csaknem 197,5 milliárd forintot) fektet a kecskeméti gyárba, amivel 2500 új munkahelyet teremt. A tervek szerint a magyarországi üzem a rastattival fog együttműködni annak érdekében, hogy a vállalat a jelenlegi kettő helyett négy kompakt autómodellt forgalmazhasson.

A Daimler képviselői még nem írtak alá megállapodást a magyar állammal vagy Kecskemét város vezetésével, ezt a következő hetekben tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!