Magyarország

2008.03.09. 10:37

Népszavazás - Lezárták a Kossuth teret is Budapesten

<p>Budapest - Az estére várható tüntetések miatt lezáratta a Kossuth tér környékét a budapesti rendőrfőkapitány vasárnap reggel 8 órától.</p>

A zárás szerda reggelig tart és érinti a tér rakpart felőli részét is. Vasárnap hajnalban már kordonnal vették körül a belvárosi Zrínyi utcát, ahol az Országos Választási Bizottság és az Országos Választási Iroda működik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Kossuth térnek a Széchenyi rakpart - Széchenyi felsőrakpart - Akadémia utca a Garibaldi utca vonalában - Kossuth tér - Vértanúk tere (Nádor utca - Vécsey utca - Báthory utca) - Kossuth tér - Alkotmány utca - Szalay utca - Falk Miksa utca - Balassi Bálint utca - Széchenyi felsőrakpart és Széchenyi rakpart által határolt teljes területének lezárását rendelte el a főkapitány biztonsági okokból.

A hivatalos indoklás szerint a népszavazás miatt több demonstrációt jelentettek be a területre, a Parlament veszélyeztetettsége megnövekedett a lehetséges rendbontások miatt. A demonstráló szervezetek képviselői korábban kijelentették, hogy céljuk nyomást gyakorolni a képviselőkre. Ezért, és mert a szervezők korábbi demonstrációin rendőri intézkedésekre volt szükség, döntött Tóth Gábor a tér lezárásáról.

Vasárnap hajnalban már lezárták az V. kerületi Zrínyi utcát, ahol az Országos Választási Bizottság és az Országos Választási Iroda működik. A rendőrség ezzel akarja biztosítani az OVB zavartalan működését.
Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!