EURO-2016 – KKM: sokan keresték a konzuli szolgálatot Marseille-ben

Budapest – A magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzésének napján sok telefonos megkeresés futott be a marseille-i konzuli irodához és a mobil konzuli egységhez; a szombat esti mérkőzés előtt legtöbben a parkolással és a belépőjegyekkel kapcsolatos tudnivalókról érdeklődtek – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap az MTI-vel.

Mint írták, a meccs után többen jelezték, hogy a P+R parkolóban autójukat feltörték, onnan kisebb értékeket – telefont, GPS-t – eltulajdonítottak. A konzul ezekben az esetekben segített tolmácsolni a rendőrségi jegyzőkönyv felvételéhez.

A vezető konzul folyamatosan kapcsolatban áll a francia prefektúra válságstábjával, így kaptak információt arról, hogy két embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, négy embert pedig letartóztattak pirotechnikai eszközök és maszk birtoklása, garázdaság és a stadionban történt verekedés miatt.

A konzuli szolgálat ismételten felhívja a szurkolók figyelmét arra, hogy ne hagyjanak okmányokat, értéktárgyakat a lakásokban, autókban.

Szombaton Marseille-ben a magyar válogatott 1:1-es döntetlent játszott Izland ellen, a stadionban mintegy 20-25 ezer magyar szurkoló buzdította a csapatot.

– MTI –