Helyi közélet

2008.04.18. 17:10

Az FAG is ott lesz az állásbörzén

<p>Jövő hét közepén ismét megtelik a Debreceni Egyetem Díszudvara, ugyanis a 13-ik alkalommal rendezik meg a „Topjob.hu bemutatja: XIII. HUMARKET – Universitas” Állásbörzét.</p>

Ezúttal Szűcs Lajossal, a FAG HR-referensével beszélgettünk az állásbörzéről és annak szerepéről.

Az FAG 1999. óta, mint gyártó sikeresen tevékenykedik Magyarországon. Az FAG 2002. január 1. óta hivatalosan a Schaeffler Csoport tagja, amelyhez az INA-csoport és az FAG-csoport mellett a LuK-Csoport is hozzátartozik. Az egyesülést követően a Schaeffler Csoport továbbra is hosszú távon számít a debreceni megbízható munkaerő alkalmazására, és ezért döntött a Határ úton található ipari parkban történő fejlesztés mellett.

Az FAG Magyarország Ipari Kft. a 90 milliméter alatti kúpgörgős csapágyak gyártásának európai központja. Az évi 12 millió darab csapágy előállítására képes gyár autóipari és szabványkönyvben meghatározott csapágyakat állít elő. További tevékenységük csapágyalkatrészek gyártása társgyárak számára. Jelenleg körülbelül 1100 dolgozót foglalkoztat a kft., amelynek éves forgalma megközelítőleg 60 millió euró.

A Schaeffler Csoport a gördülőcsapágy- és autóipari beszállítóipar világszerte vezető gyártójának számít a legmodernebb műszaki hátteret, gyártási technológiát és német precizitást biztosítja a felhasználók számára. A világ második legnagyobb gördülőcsapágygyártója 76 gyárral, mintegy 66 ezer munkatárssal a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban van jelen, éves forgalma mintegy 8,9 milliárd euró.

Megvan a képességük

- Elsősorban gépészmérnök hallgatókat várunk, de gazdasági területre is van jelenleg állásajánlatunk - beszél Szűcs Lajos. - Versenyképes juttatási csomagot csak azoknak a végzős hallgatóknak tudunk felajánlani, akik a gépészmérnök szaktudás mellett elhivatottságot éreznek az új technológiák, tudások elsajátítására, képesek magukat a vevőkkel tárgyalóképes szinten angol vagy német nyelven megértetni. Tapasztalatunk, hogy a térség felsőfokú intézményeiből kikerülő hallgatók a megnevezett képességekkel rendelkeznek.

Nagyon fontos a nyelvtudás

Az FAG a korábbi évek gyakorlatának megfelelően jelenik meg az állásbörzén, viszont terveik között szerepel a Schaeffler csoport egyéb gyáraiban megjelent üres pozíciók bemutatása. Nem végzős hallgatókat szakmai gyakorlatra tudják fogadni, illetve diplomamunka elkészítésére is biztosítanak lehetőséget. Kiemelt fontosságú az elhelyezkedés szempontjából a nyelvtudás, ezért azt javasolják, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessenek a nyelvtanulásra, illetve szakirány-választásnál javasolják a minél előbbi specializációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában