EURO-2016 – Ismét Szalai a csatár, a sárga laposok nem kezdenek

Lyon, 2016. június 22. Fiola Attila, Király Gábor, Korhut Mihály és Dibusz Dénes (b-j), a magyar válogatott tagjai a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkőzés kezdete előtt a stadionban, Lyonban 2016. június 22-én.
Lyon, 2016. június 22. Fiola Attila, Király Gábor, Korhut Mihály és Dibusz Dénes (b-j), a magyar válogatott tagjai a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkőzés kezdete előtt a stadionban, Lyonban 2016. június 22-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Lyon – Előretolt ékként ismét Szalai Ádám kezd a magyar labdarúgó-válogatottban a Portugália elleni, harmadik Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.

Szalai a második összecsapáson annak ellenére csak csereként kapott lehetőséget, hogy az osztrákok elleni első találkozón hosszú idő után a kapuba talált.

Bernd Storck szövetségi kapitány egyúttal úgy döntött, a sárga lappal rendelkező négy játékos – Németh Krisztián, Kádár Tamás, Kleinheisler László és Nagy Ádám – nem kezd, azaz a szakvezető nem kockáztatta meg, hogy újabb büntetéssel a nyolcaddöntőben ne szerepelhessenek. Ugyanakkor a 37 éves Gera Zoltán harmadszor is a kezdő tizenegy tagja.

A magyar kaput ezúttal is Király Gábor fogja védeni, azaz immár 40 évesen és 82 naposan lesz minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lép Eb-meccsen.

A magyar-portugál összecsapás 18 órakor az angol Martin Atkinson sípjelére kezdődik a Parc Olympique Lyonnais-ben. A magyarok már biztosan nyolcaddöntősök, csak az a kérdés, hogy első, második, vagy harmadik helyen lépnek tovább, míg a portugáloknak legalább döntetlent kell elérniük a legjobb 16 közé jutáshoz.

A várható kezdőcsapatok:

Magyarország:

Király Gábor – Lang Ádám, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Korhut Mihály – Pintér Ádám, Elek Ákos – Lovrencsics Gergő, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Portugália:

Patrício – Vieirinha, Pepe, Carvalho, Eliseu – Mario, Moutinho, William Carvalho, Andre Gomes – Nani, Ronaldo

– MTI –
hirdetés