EURO-2016 – Fiola nem edzett, kicsi az esély a játékára

Akt.:
Tourrettes, 2016. június 16. A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzése Tourrettes-ben 2016. június 16-án.
Tourrettes, 2016. június 16. A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzése Tourrettes-ben 2016. június 16-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Montauroux – Az osztrákok elleni 2-0-s siker alkalmával megsérült Fiola Attila csütörtökön nem edzett a csapattal, így kicsi az esély arra, hogy szombaton az Izland elleni második csoportmérkőzésen pályára lépjen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Bernd Storck szövetségi kapitánynak komoly gondot okozhat a bizalmát százszázalékosan élvező jobb oldali védő kiesése, mivel a helyetteseként leginkább szóba jöhető Lovrencsics Gergő is sérüléssel bajlódik, ami miatt két napja a bordeaux-i meccsen nem is volt bevethető. A Lech Poznan légiósa még a vasárnapi edzésen dőlt ki, de csütörtökön már együtt készült a társaival.

Amennyiben a szakmai stáb nem kockáztatja meg Lovrencsics szerepeltetését, akkor akár az is elképzelhető, hogy a Puskás Akadémia játékosa helyett a magyar keret legfiatalabb tagja, Bese Barnabás jut szóhoz kezdőként. Emellett az sem kizárt, hogy Juhász Roland kerül a kezdőcsapatba, és akkor Lang Ádám kerülhet ki a hátvédsor jobb oldalára.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok legközelebb szombaton 18 órától Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut. Bernd Storck együttese az első forduló után három pontjával vezeti az F csoportot.

– MTI –
hirdetés