EURO-2016 – Felfüggesztett kizárással büntetik az orosz csapatot

Akt.:
EURO-2016 – Felfüggesztett kizárással büntetik az orosz csapatot
Párizs – Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága szurkolói viselkedés miatt felfüggesztett kizárással büntette a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatottat, az orosz szövetséget pedig 150 ezer eurós büntetéssel megfizetésére kötelezte.

“A vádak között nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulások szerepelnek” – áll az UEFA keddi közleményében.

A kizárás életbe lép, amennyiben stadionon belül hasonló esetek történnek az orosz szimpatizánsok részéről.

Az UEFA vasárnap indított fegyelmi eljárást indított az Orosz Labdarúgó Szövetség ellen a marseille-i Stade Velodromban az orosz szurkolók rasszista magatartása és általuk kirobbantott zavargások, valamint a pirotechnikai eszközök használata miatt.

A stadionban a mérkőzés alatt és az azt követően történt erőszak a folytatását jelentette azoknak az összetűzéseknek, amelyek már csütörtökön elkezdődtek Marseille-ben előbb az angol és francia, majd a később a becsatlakozott orosz szurkolók között. A szombati mérkőzést megelőzően már a kikötőben és a belvárosban is könnygázt, illetve vízágyút vetett be a francia rendőrség a zavargások megfékezésére.

Az 1-1-re végződött mérkőzés után orosz szurkolók provokáltak összecsapást a stadionban, jelzőrakétát lőttek át az angol szektorba, petárdákat hajigáltak, tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket.

– MTI –