EURO-2016 – Ezrek ünnepeltek Budapest belvárosában a magyar-portugál után

Budapest, 2016. június 22. Ünneplő szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés végén Budapesten, a Szent István körúton 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget.
Budapest, 2016. június 22. Ünneplő szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés végén Budapesten, a Szent István körúton 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – Ezrek ünnepeltek Budapest belvárosában szerda este, a Magyarország-Portugália Európa-bajnoki mérkőzés után, a forgalmat több főközlekedési úton is leállították.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítóinak jelentése szerint lezárták a Margit hidat, a tömeg a Nagykörúton vonult a belváros felé, sokan a magyar válogatottat ünneplő rigmusokat skandáltak.

A Erzsébet térről is tömeg indult el az Astoria és a Nyugati pályaudvar felé, a Károly körutat elfoglalták a szurkolók, akik folyamatosan tapsolnak. Leállt a tömegközlekedés.

Az autósok és a buszok is dudálással csatlakoznak a szurkolók ünnepléséhez, folyamatosan hallatszott a “ria, ria, Hungária!”. A Deák téren petárdák is robbantak.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a Nagykörúton a Blaha Lujza tér és a Margitsziget között leállt a villamosközlekedés, a 9-es, a 26-os busz terelve közlekedett, a 15-ös és 115-ös, a 105-ös busz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 78-as troli sem közlekedett egy-egy szakaszon.

A Nagykörúton több örömittas szurkoló felmászott a Wesselényi utcai villamosmegálló tetejére.

A magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent ért el szerdán Lyonban Portugália ellen, így öt pontjával csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon.

– MTI –