EURO-2016 – Dzsudzsák szerint bárki ellen lehet esélyük

Akt.:
Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs - © Fotó: Derencsényi István
Budapest – A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint amennyiben a norvégok elleni pótselejtezőn látott küzdőszellemmel lépnek pályára a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon is, akkor bárki ellen lehet esélyük.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának nyilatkozva Dzsudzsák úgy vélekedett: örülhetnek, hiszen nem a legerősebb csoportba kerültek szombaton, amikor Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal sorsolták azonos négyesbe a magyar csapatot Párizsban.

“Ettől függetlenül nem érdemes belemenni az esélylatolgatásba. Nem kell tartanunk az ellenfeleinktől, a portugálokon kívül nincsen olyan csapat köztük, amely tele lenne tűzdelve világsztárokkal” – szögezte le Dzsudzsák.

A török Bursaspor légiósa szerint reálisan nézve mindhárom csoportellenfél előrébb tart a magyaroknál, de azt gondolja, ha mindannyian azt az akaratot és azt a formát hozzák Franciaországban, amit a norvégok elleni két meccsen, és azzal a küzdőszellemmel lépnek pályára az Eb-n is, akkor bárki ellen lehet esélyük.

A csapatkapitány hangsúlyozta, a magyarok számára óriási lehetőség a franciaországi tornán való szereplés, és ki kell hozniuk a meccsekből a legtöbbet, de közben fontos, hogy meg tudják élni, hogy az Eb-n lépnek pályára.

“Az a fontos, hogy júniusra az egész csapat csúcsformába kerüljön, és akkor remélhetőleg sikerül meglepetéseket okoznunk” – mondta Dzsudzsák.

Fiola Attila, a válogatott és a Puskás Akadémia jobbhátvédje úgy fogalmazott: jó csoportba kerültek, alighanem előzetesen sokan aláírták volna ezt a beosztást.

“Az első két kalapból azt a két válogatottat kaptuk, amelyiket szerettük volna, a negyedik kalapos ellenfelet, Izlandot azért el tudnám cserélni egy kedvezőbb riválisra. Aki reálisan látja az erőviszonyokat, az tisztában van azzal is, hogy mindhárom csoportellenfél nagyon erős és a selejtezőkben ezt mindannyian be is bizonyították” – mondta Fiola.

– MTI –


EURO-2016 – Az F csoport csapatainak bemutatása
Budapest – A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjában szereplő csapatok bemutatása:


EURO-2016 – A csoportok
Budapest/Párizs – A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása:


EURO-2016 – A menetrend
Budapest – A 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság programja: