Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.24. 13:35

Illetékes válaszol: Ha kell, sűrítik a járatokat

<p>Nyíregyháza - Az olvasónk levelében szóvá tette, hogy nemrégiben utazott Nyíregyházán, a Vásártérre, s a busz tömve volt, visszafele pedig azt látta, hogy 40-50 ember gyalog indult el, mert nem fért fel a buszra.</p>

Szerinte ez nem az első eset, az autóbuszok ritkán járnak, emiatt sokan inkább gyalog mennek a piacra.

– A Vásártérre közlekedő járatok forgalmát figyelemmel kísérjük – válaszolt a felvetésre Ignácz László, a Szabolcs Volán Zrt. vezérigazgatója.

– Amennyiben, azt tapasztaljuk, hogy a szokásosnál több az utas, rásegítő járatokat indítunk. Mivel az utóbbi időkben azt tapasztaltuk, hogy kevesebben járnak vásártéri piacra, mint korábban. Ezért hétköznapokon 30 perces a járatsűrűség, hétvégén, amikor több az utas, 15 percenként indulnak a buszok.

– Tapasztalataink szerint ezzel a járatsűrűséggel biztosítjuk, hogy aki busszal akar utazni a piacra, kijusson. Látni kell azonban azt is, hogy sokan gyalog teszik meg ezt az utat, különösen jó idő esetén, ill. akkor, amikor a Rákóczi út a nagy járműforgalomtól bedugul, és az autóbuszok szinte csak lépésben tudnak haladni.

– Az ön által említett – az Autóbuszállomásról 10.45 órakor, visszafelé a Vásártérről 11.05 órakor induló – 1A-s járatainkat, keddtől péntekig munkanapokon 146 férőhelyes csuklós autóbusszal végezzük. A járatok terheltségét a jövőben is fokozottan fogjuk figyelni, és ha szükséges, a rásegítő járatokat rendszeresen közlekedtetjük.

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!