Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.10. 15:02

Keddtől a teherautókat ellenőrzik az utakon

<p>Nyíregyháza - Újabb közlekedésbiztonsági akcióba kezd kedden a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság, ezúttal főként a teherautókat ellenőrzik. Az ellenőrzésben segít még a polgárőrség a rendőrség határrendészei és a katasztrófavédelem is.</p>

Természetesen megyénkben is számíthatnak a járművezetők az ellenőrzésre. Pál Sándor r. alezredes a megyénkben zajló akció parancsnoka elmondta: az akció része a TISPOL nemzetközi akcióinak, amelyekben több uniós országban egyszerre vannak ugyanilyen ellenőrzések.

Legutóbb február közepén volt TISPOL akció, akkor főleg a biztonsági övek és gyermekülések használatát nézték a rendőrök.

Az akció szerdán is folytatódik. A tehergépjárműveknél vizsgálják a menetíró készülékeket, a vezetési és pihenőidő szabályait, a túlsúlyos járműveket, a rakományok rögzítését és az ADR szabályok betartását.

Az európai kampány elsősorban a közúti forgalomban részt vevő teherkocsik vizsgálatára irányul, azonban a személyautókban utazók is számíthatnak ellenőrzésre.

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!