EURO-2016 – Anghel Iordanescu marad a románok szövetségi kapitánya

Bukarest – A Román Labdarúgó Szövetség szerződést hosszabbított Anghel Iordanescuval, így ő fogja irányítani a válogatottat a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.

A szerződéshosszabbítást Razvan Burleanu, a román szövetség elnöke jelentette be pénteken Bukarestben egy sajtótájékoztatón. Közölte, hogy már korábban szóban megállapodásra jutott Iordanescuval a folytatásról, de csak pénteken írták alá a papírokat. A szerződéshosszabbítás az Európa-bajnokság végéig szól.

Bejelentette, hogy a keddi, Olaszország elleni 2-2-es döntetlennel végződött barátságos mérkőzés után további felkészülési meccseket próbálnak szervezni, és közölte, hogy márciusban Románia Spanyolországgal fog megmérkőzni.

A 65 éves Iordanescut tavaly októberben nevezték ki ismét román szövetségi kapitánynak, miután közös megegyezéssel felbontották Victor Piturca korábbi szakvezető szerződését, mivel Piturca távozni akart a válogatottól. Iordanescu korábban kétszer vezette a román válogatottat, először 1993 és 1998, majd 2002 és 2004 között.

Románia a csoportelső Észak-Írország mögött, Magyarországot megelőzve jutott ki a franciaországi Európa-bajnokságra.

– MTI –