Magyarország

2008.04.25. 06:23

Tankönyv a szexről

<p>Tankönyvből tanítaná a szexet az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) - tudta meg az RTL Híradó.</p>

Eddig kétszáz tanárt képeztek ki arra, hogy osztályfőnöki órán a nemi együttlétről és annak veszélyeiről beszéljen a középiskolásoknak. Az ehhez való könyv néhány napja kapta meg az engedélyt. Bármelyik iskola használhatja, ahol nem félnek beszélni a szexről. A szakemberek óvszerautomatákat is javasolnak az iskolákba, de erre még nem tudni, lesz-e pénz.

Van olyan igazgató, aki elzárkózik a témától, és azt állítja hogy az ő gyerekei nem élnek szexuális életet. A jelenlegi adatok szerint azonban a 14 és 18 év közötti fiatalok 50 százaléka szexuálisan aktív - mondta Gábor Edina, az OEFI főigazgatója.

Az intézet kísérleti jelleggel óvszerautomatákat is felállított öt magyar középiskolában. A budapesti Than Károly Gimnáziumban többnyire a lányvécéből fogy több kondom, ami elvileg azt mutatja, hogy a lányok jobban vigyáznak magukra. Az iskola gyermekvédelmi felelőse több gyereket is ismer, aki azért nem használ óvszert, mert feszélyezve érzi magát a boltban vagy a gyógyszertárban, és nem meri megvenni. Az automatákkal elejét lehet venni az ilyen eseteknek - mondta Balogh Tiborné.

Az óvszer-automaták felszerelése iskolánként 100 ezer forintba kerülne, az OEFI az eddigi öt helyett legalább 20 iskolában szeretne ilyet. Az ehhez szükséges fedezet a költségvetésen múlik, döntés hónapokon belül várható.

  • Képek szexis lányokról: Lisa Marie Scott 2007.05.25. Lisa Marie Scott 2007.05.25. Katharina Kuhlmann 2007.10.09. Amanda Heartige 2008.01.03.
  • Zavarba ejtő szex-helyzetek
  • Robotnőt csinált magának  
  • Budapest Európa prostidiszkontja 
  • Fókuszban a japán fürdőruha  Fókuszban a japán fürdőruhadivat 2008.04.08.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!