EURO-2012 – Történelmi tettről, legendáról ír a spanyol sajtó

Budapest, 2012. július 2., hétfő (MTI) – Az egekig magasztalta Európa-bajnokságot nyert labdarúgó-válogatottját a spanyol sajtó, kiemelve, hogy a címvédés, illetve a sorozatban három nagy tornán (Eb, vb, Eb) aratott diadal sporttörténelmi tett.

 

“Hármas legenda: EURO-2008, vb-2010, EURO-2012” – rögzítette a legfontosabb tényt a Mundo Deportivo című sportlap.

“Spanyolország és senki más – a Roja lassan minden idők legjobbjának tűnik” – fogalmaz korántsem visszafogottan a Marca, és egyetért vele az AS is, amely szerint a spanyol válogatott “minden idők LEGJOBB csapata”.

“Spanyolország megszerezte a harmadik koronát. Az Eb-győzelemmel a spanyol csapat a legenda részévé vált” – hirdeti címlapján az El País, és ezzel a véleménnyel nincs egyedül.

“Ami soha senkinek nem sikerült” – utalt az El Mundo az egymás után kiharcolt hármas diadalra, míg az ABC egyszerűen csak leszögezi: “Spanyolország legyőzhetetlen”.

Utóbbi lap szerkesztőségi cikkében arról is ír, hogy milyen, sporton túlmutató hozadéka van az Eb-győzelemnek.

“Az újabb spanyol futballsiker, ha csak rövid időre is, de enyhülést nyújt indirekt módon a spanyol társadalmat sújtó recesszió és munkanélküliség romboló következményeire” – vélekedik az ABC.

A szerző szerint ugyan a labdarúgásban elért siker nem feledtetheti, hogy szükség van helyes politikai irányításra, illetve gazdasági fellendülésre, de “jó adag önbizalmat adhat a nehéz pillanatokban”.

A spanyol válogatott vasárnap este 4-0-ra verte az olasz csapatot Kijevben, az ukrán-lengyel közös rendezésű Eb döntőjében, és ezzel megvédte címét.

 

 

sgr \ sgj \ bpt

 

MTI

Címkék: , , ,