EURO-2012 – Prandelli marad az olasz szövetségi kapitány

Kijev, 2012. július 2., hétfő (MTI/Reuters) – Cesare Prandelli marad a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében a spanyoloktól 4-0-s vereséget szenvedett olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

“A jövőm eldőlt. Semmi problémám nincs a szövetséggel vagy a vezetőséggel, sőt, kiváló a kapcsolatunk. Van tervünk arra vonatkozóan, hogy miként tudnánk előrelépni” – mondta a Parma és a Fiorentina korábbi mestere, aki azt követően vette át a nemzeti csapat irányítását Marcello Lippitől, hogy az olaszok a 2010-es világbajnokságon már a csoportkörben búcsúztak címvédőként.

Prandelli elismerte, hogy döntésében az Eb kijevi fináléjában elszenvedett vereség is szerepet játszott. Amint fogalmazott: így lehetetlen távozni.

A szakvezető a tízes skálán nyolcasra értékelte együttesének az egész tornán nyújtott teljesítményét. Szerinte az elején akadt néhány probléma, de aztán belelendültek. Olyan csoportból kellett továbbjutniuk, amelynek a címvédő és utóbb ismét győztes spanyolok is tagjai voltak, ezzel együtt néhány kiváló mérkőzést is játszottak a tornán.

A fináléban elszenvedett négygólos vereségről úgy vélekedett, csapata elsősorban fizikálisan nem tudott megfelelően regenerálódni a döntőre.

“Játékosaim nagyon keményen dolgoztak, megmutatták, tudnak egymásért küzdeni, és azt is, hogy képesek méltósággal veszíteni, tudják kezelni a nehézségeket. Büszke vagyok a csapatomra” – mondta Prandelli, akit a sajtótájékoztatón jelen lévő olasz újságírók tapssal búcsúztattak távozásakor.

 

 

sgj \ sgr \ gry

 

MTI

Címkék: