EURO-2012 – Madridi fieszta a győztesekkel

Madrid, 2012. július 3., kedd (MTI/EFE) – Központjában a madridi óriási ünnepséggel országos fiesztát tartottak a spanyolok, miután nemzeti csapatuk vasárnap este megnyerte a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságot.

 

Az olaszok feletti 4-0-s diadallal zárult kijevi fináléról hazatérő csapatot sokan várták hétfő délután már a Madrid-Barajas légikikötőben is, ahol a repülőgépből elsőként a csapatkapitány Iker Casillas és a szövetségi kapitány, Vicente del Bosque lépett ki, kezükben az Európa-bajnokot megillető díszes serleget tartva.

Az együttes ezután rövid pihenőre elvonult a reptéri szállodába, majd a Zarzuela-palotába ment, ahol jó egy órán át látta vendégül a világbajnoki mellé második kontinensbajnoki címét is begyűjtő válogatottat János Károly király. Az uralkodó személyes jókívánságait is átadta a csapatnak, amely a fogadás után nyitott tetejű buszon hajtott végig, tízezrek üdvrivalgásától kísérve az utcákon, egészen az ilyesféle ünnepségek központi terepének számító Cibeles térig.

Itt este fél 10-kor kezdődött az igazi fieszta azzal, hogy a tartalékkapus Pepe Reina afféle alkalmi ceremóniamesterként – véget nem érő ováció közepette – sorra “bemutatta” csapattársait a szurkolók seregének. A Liverpoolban légióskodó kapus külön is méltatta a Real Madrid játékosát, Sergio Ramost, akit a világ legjobb középhátvédjének nevezett, de kijutott a dicséretből az egész Eb legjobb futballistájának megválasztott Andrés Iniestának, a Barcelona zseniális középpályásának is, akit Reina szavai szerint “egész Spanyolország imád”.

 

 

sjk \ sgr \ ppd

 

MTI

Címkék:


További hírek a Sport kategóriából