EURO-2012 – A spanyol játékosok már csak ünnepelni akarnak

Kijev, 2012. július 2., hétfő (MTI/AP) – A világ- és vasárnap este óta kétszeres Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott tagjai már csak az ünneplésre koncentrálnak, s nem akarnak azzal foglalkozni, hogy szórakoztató, vagy unalmas-e az általuk mutatott játék.

 

“Mindenkinek megvan a saját véleménye, mi viszont nem azért vagyunk itt, hogy megítéljük, az a futball-e a legjobb, amelyet mi játszunk” – mondta az olaszok ellen 4-0-ra megnyert döntő után Andrés Iniesta, az Eb legjobb játékosának választott spanyol középpályás. “A fináléban a legjobb formánkat hoztunk, s hűek maradtunk a játékstílusunkhoz.”

A kapus Iker Casillas, az aranyérmes gárda csapatkapitánya szerint a győzelemhez végig koncentrálniuk kellett, s a végeredmény nem tükrözi azt, hogy mennyire nehéz dolguk volt.

“Egyáltalán nem volt könnyű, végig tudtuk, hogy egészen picit sem hibázhatunk” – fogalmazott a Real Madrid hálóőre. “Persze, az emberek mindig kritizálnak, viszont most nincs más dolgunk, csak élvezni a diadal pillanatait, amelyek örök életre szólnak.”

Xavi, a spanyolok középpályása mindehhez hozzátette, a kontinensviadalon talán a fináléban futballoztak a legjobban: “Megérdemeltük a győzelmet, kiválóan játszottunk, lehet, hogy épp a döntő volt a legjobb meccsünk az Eb-n. Történelmet írtunk, most pedig nincs más dolgunk, csak élvezni a sikert.”

 

 

skt \ sgg \ gry

 

MTI

Címkék: