Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.19. 13:56

Mini duó, maxi siker

<p>A Partysztár című zenei tehetségkutató versenyre az egész ország területéről hívtak zenészeket, zenekarokat. Csaknem 200 zenekarból válogatták ki azt a 36-ot, akik a döntőbe kerültek. &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-080419miniduo_ps_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A televíziós produkciót óriási szervezőmunka előzte meg. A felvétel lebonyolítását többek között Budapestről és Nyíregyházáról bérelt technika és olyan szakember biztosította, akik jelentős szakmai referenciával rendelkeztek.

Demjén Gábor és Mészáros László azaz a Mini duó meghódította a közönség és a zsűri szívét. Party kategóriában országos harmadik helyet értek el, mulatósban pedig a legjobbak. Nem csoda, hiszen 15 éve zenélnek, és a naptáruk egy évre előre betelt, annyi a meghívásuk. Demjén Gábor így vall a sikerhez vezető útról: A versenyre sem készültünk külön, ugyanis az igazi élő zene az, amit a közönség elvár, nem a félkész mirelit muzsika.

Rutin és tapasztalat kell a sikerhez, a bátorság, szakmai tudás nélkül nem elég. A mulatós zenének most van keletje, a magyar népnek ez kell, erre van kiéhezve. Ezen a versenyen nagyon erős mezőny gyűlt össze, adódhatott volna más végeredmény is, de most nekünk jött ki jól a lépés. 36 zenekar vett részt a döntőben, elődöntőként 4 zenekarból jutott tovább a végső döntőre egyet. Az sem mellékes, hogy a közönség is beleszólt a végső sorrendbe, így ez is kellett ahhoz, hogy az erős mezőnyben mi végezzünk jól. Bálok, jótékonysági rendezvények, falunapok, esküvők, azok a rendezvények, ahol aztán figyelni kell a közönség igényére.

- Noha stílusban nem követel mást az egyik zene mint a másik, de otthon kell lenni minden műfajban – kapcsolódik a beszélgetésbe Mészáros László, majd hozzáteszi – lehet, hogy a rock, de lehet, hogy a 60-as évek nosztalgiája emeli a jókedvet, akkor azt kell adni. Ebben a party stílusban mindezt meghallgatják, így sokoldalú zenésznek kell lenni – veszi vissza a szót Demjén Gábor.

Nem akármilyen szinten kell a közönséget „hergelni”, hiszen ez a dolgunk, egymással ilyenkor muszáj kommunikálni, egy intés, és már menetben tudunk váltani lassabb, gyorsabb, simulósabb, vagy rázósabb muzsikára. Lacival gyermek korunk óta ismerjük egymást, tudjuk mi jön, és egymással öt éve zenélünk, azt is tudjuk a másik mire gondol.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!