Ételt osztott az MSZP

Debrecen – Rászorulóknak, hajléktalanoknak osztottak ingyenesen töltött káposztát az MSZP Kálvin téri irodája előtt Vajda Mária és Béres Balázs, a párt megyei elnökségi tagjai vasárnap délben.

Vajda Mária elmondta: ezt rendszeressé akarják tenni, minden hónap utolsó vasárnapján ugyanott kerül majd sor erre. Az ennivaló elkészítéséhez szükséges pénzt nem a pártkasszából, hanem magánemberek adományaiból teremtették elő – hangsúlyozta a politikus. (A száz adag kevésnek bizonyult, néhány embernek már nem jutott.) A szocialisták tervei között szerepel a megye szegény településein hasonló akciók megvalósítása.

Vajda Mária arról is beszámolt, hogy létrehoztak egy Piros Pont nevű megyei segítségnyújtó hálózatot, ahol ingyenes tanácsadással segítenek szociális, jogi és önkormányzati ügyekben. (Debrecenben ez a pont a Kálvin téri MSZP irodában működik.) Azon szegény családok gyermekeinek akiknek arra szükségük van és nem futja nekik magántanárra, díjmentes korrepetálás beindításán is gondolkodnak.

HBN-OCs
hirdetés