Sport

2013.12.04. 07:35

A nyolc között a DVSC

Debrecen - A debreceniek 3-1-es összesítéssel léptek tovább a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Debrecen - A debreceniek 3-1-es összesítéssel léptek tovább a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

A múlt heti, idegenbeli 1-1-et követően érkezett a cívisvárosba az NB II-es Dunaújváros, a vendégek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójának apropójából utaztak el Debrecenbe. Annak ellenére, hogy a hazaiak voltak kedvezőbb helyzetben, Kondás Elemér meglehetősen ütős kezdőcsapatot küldött a pályára, már ami a neveket illeti, s a nézők abban reménykedtek, hogy a DVSC teljesítményére is igaz lesz a jelző.

Helyzetek, lesek

Nagyjából kiegyenlített első negyedórát követően a vendéglátók átvették az irányítást, Szakály Péter ezúttal is remekül szervezett, Kulcsárt pedig nem nagyon tudták tartani, legföljebb a partjelző zászlaja, ha nem ritkán lesre futott. A 21. percben Volas hagyott ki egy ordító helyzetet, majd rá három minutumra jött a Loki-gól: Szakály beívelését Lázár fejelte a lécre, a kipattanót pedig Máté a léc alá vágta.

A vezetés után is támadásban maradt a Debrecen, ám vagy az utolsó passzokat rontották el a hazaiak, vagy az asszisztens állította meg - olykor tévesen - Kulcsár Tamást. A szünetre tehát maradt az 1-0-ás állás.

Biztos siker

A pihenőt követően a Dunaújváros PASE igyekezett fokozni a tempót, érezhető volt, egy percre sem adták fel a jóval rutinosabb ellenfél otthonában. A DVSC pedig okosan futballozott, kivárta a megfelelő pillanatot és tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutás kérdését. Szakály mesteri szöglete után a magasra felugró Dalibor Volas bólintott a bal felső sarokba.

A találat után még akadt egy lesgól hazai oldalon és néhány helyzet, ám az eredmény nem változott. Továbbjutott a Loki 3-1-es összesítéssel és tavasszal folytathatja kupaszereplését a legjobb nyolc mezőnyében.

A téli szünetig még van egy bajnoki mérkőzése a hajdúsági együttesnek, pénteken a Mezőkövesd Zsóry SE otthonában fejezik be az esztendőt Szakály Péterék.

HBN-TN


Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó

DVSC-TEVA – Dunaújváros 2-0 (1-0)

Debrecen, 1800 néző. Vezette: Erdős (Medovarszki, Buzás)

DVSC: Novakovics – Lázár P. (Bernáth 54.), Máté, Króner, Korhut – Szécsi M., Spitzmüller, Szakály, Ferenczi (Dombi 61.) – Kulcsár (Sidibe 74.), Volas

Dunaújváros: Milinte – Villám, Farkas, Burucz, Csehi – Papp M., Lázár Zs. – Thiago (Ato 77.), Böőr, Godslove (Sóron 77.) – Jakab (Kocsis 72.)

Gól: 1-0 Máté (24.), 2-0 Volas (67.)

Sárga lap: Lázár P. (10.)

 


Debrecen - A labdarúgó Magyar Kupa 5. fordulójában a DVSC-TEVA gárdája a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület csapatát fogadta kedden 17 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Budapest, 2013. december 2., hétfő (MTI) - Az első 15 fordulót, azaz az őszi szezont követően az MTK Budapest lett a labdarúgó OTP Bank Liga legsportszerűbb csapata.


Budapest, 2013. december 3., kedd (MTI) - Elsőként a bajnoki listavezető, címvédő Debrecen jutott be a labdarúgó Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, miután a nyolcaddöntő keddi visszavágóján 2-0-ra legyőzte a vendég Dunaújvárost, s ezzel 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!