Eszét vesztve szúrt a felszarvazott férj

Akt.:
M. Tibor a bíróság előtt 2014 őszén
M. Tibor a bíróság előtt 2014 őszén - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Jogerősen is lezárult a halálos szerelmi dráma miatt indult büntetőügy.

A Debreceni Törvényszék által tavaly novemberben első fokon kiszabott 5 év 6 hónap börtönbüntetés után az ügyész súlyosításért, a védő enyhítésért fellebbezett M. Tibor büntetőügyében. Az ebesi férfi 2012 őszén rajtakapta feleségét, és felindulásában halálra szurkálta a nőt. A Debreceni Ítélőtábla hétfőn – immár jogerősen – helybenhagyta a törvényszék határozatát, így a vádlott legkorábban a szabadságvesztés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Esély sem volt

A tényállás szerint M. Tibor és felesége 2007-ben házasodtak össze. A feleség idejét a háztartási teendők mellett a gyermeknevelés töltötte ki. A házaspár között több alkalommal tettlegességig fajult a vita a férj féltékeny természete miatt, illetve a családnak lakáshitele miatt megélhetési gondjai is voltak.

2012 őszén a feleség a vádlott ötletére lovaglóleckékbe kezdett. Egyik este, amikor a férj dolgozni ment, az asszony elhívta magához a lovasedzőt. Azonban M. Tibor váratlan ötlettől vezérelve hazament a munkahelyéről, és hiányos öltözetben találta az asszonyt a partnerével együtt. Utóbbit a vádlott elzavarta, míg feleségével veszekedni kezdtek. A nő válási szándékát hangoztatta, amikor a férj felkapott egy 13 centiméter pengehosszúságú kést a konyhapultról. Házastársa kimenekült a lakásból, a vádlott azonban az utcán üldözőbe vette, fellökte, majd a földre zuhant asszonyt többször megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt. M. Tibor ezután a rendőrségen bejelentette tettét. Az orvos szakértők szerint a nő életének megmentésére esély sem volt. Összesen 37 sérülést találtak rajta.

HBN


Megcsalta a lovasedzővel, ezért halálra szurkálta feleségét
Debrecen – Indulatból, brutalitással ölte meg feleségét a féltékeny férj.


Ítélet a féltékenységből gyilkoló ebesi férfi ügyében
Debrecen, Ebes – A középmértéknél súlyosabb, 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki a nyílt utcán késelte halálra feleségét 2012 októberében, Ebesen.