Este fél nyolcig várhatott a szabadulásra Mesterházy

Este fél nyolc előtt néhány perccel engedték el a büntetés-végrehajtás Markó utcai épületéből Mesterházy Ernőt, a BKV-ügyek eddig előzetesben tartott gyanúsítottját. Mesterházy szabadulásáról az ügyvédje fellebbezése alapján már órákkal korábban döntött a bíróság.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a bíróság pénteken megszüntette a BKV-ügyek egyik gyanúsítottjának, Demszky Gábor egykori tanácsadójának előzetes letartóztatását. A bíróság Mesterházy Ernő ügyvédje fellebbezésének adott helyt.

A végzés szerint nem áll fenn annak reális lehetősége, hogy a férfi megpróbálna bizonyítékokat megsemmisíteni, tanúkat befolyásolni, vagy meghiúsítani az eljárást. Az ügyészség azonban éppen a héten közölte, hogy az ügyben adatok merültek fel arra, hogy a gyanúsítottak érdekében eljáró emberek bizonyítékokat semmisítenek meg, ezért Mesterházy szigligeti házaiban házkutatást is tartottak, bizonyítékokat foglaltak le.

Papp Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ügyfelét pénteki döntésével szabadlábra helyezte a bíróság, az előzetes letartóztatás megszüntetése után semmiféle kényszerintézkedést nem rendeltek el. Ügyfele már el is hagyhatta a bíróság épületét. A keddi, szigligeti házkutatás kapcsán annyit mondott, hogy információi szerint semmiféle érdemleges bizonyítékot nem sikerült lefoglalniuk a nyomozó ügyészeknek.

Az ügyvéd szerint ügyfelét a fellebbezése alapján engedték el, és bár már több kérdést is kapott egy esetleges vádalkuról, a Független Hírügynökségnek Papp Gábor azt mondta, Mesterházy Ernő nem kötött ilyen alkut a hatóságokkal. Papp Gábor elmondta, hogy ügyfele összesen kilenc hosszú kihallgatáson van túl meggyanúsítása óta. Az ügyvéd szerint ezeken a kihallgatásokon egyetlen más emberre sem tett terhelő vallomást.

– Független Hírügynökség –