Esős idő Húsvét hétfőn

Esős idő Húsvét hétfőn
Hétfőn egész nap, mindenhol borult lesz az ég, és országszerte számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra. A csapadék nagyobb része a délutáni, késő délutáni órákban ígérkezik.

Összességében több helyen valószínű jelentős mennyiségű (10 mm-t meghaladó) csapadék. Az élénk északnyugati szél csak a zivatarok környezetében fokozódhat viharossá. A hőmérséklet hétfő reggel 6, délután 11 fok körül alakul.

Kedden még sok felhő lesz felettünk, csak késő délután szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a Nap. Addig többfelé várható eső, záporeső. Éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. Élénk, időnként erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet kedd reggel 8 fokig csökken, napközben 10 fokig emelkedik.

Szerdán és csütörtököna sok napsütés mellett, csak kisebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Péntektől ismét nedvesebb légtömegek alakítják időjárásunkat, szórványosan fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar.

A hőmérséklet szerdától az átlagnak megfelelően, 15 fok körül alakul. A reggelek még hidegek lesznek, főleg szerdán és csütörtökön lehet gyenge fagy.

Bujdosó Bence