Eső miatt dőltek a fák Debrecenben, a Szent Anna utcán liftbe szorult embert is menteni kellett

Akt.:
Eső miatt dőltek a fák Debrecenben, a Szent Anna utcán liftbe szorult embert is menteni kellett
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Szerdán túlnyomóan segítségnyújtásokhoz vonultak a megye tűzoltói valamint késő délután Debrecenben, egy Simonyi úti ház udvarán, a nagy esőzésben meglágyult talajban, egy tizenhét méteres fa gyökérzete meglazult és az udvarra borult.

Szerda kora reggel Debrecenben, a Weszprémi utcában volt riasztás, ahol egy idős személy első emeleti lakásába dugólétrán keresztül jutottak be a debreceni tűzoltók. A segítségnyújtást a rendőrséggel együttműködve hajtották végre a tűzoltók, az idős személyt a mentők ellátták.

Szintén tegnap kora reggel Hajdúsámsonban a Vámospércsi út közelében hat négyzetméteres faviskó égett, amely erdőt is veszélyeztetett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Debrecenben, a Szent Anna utcában egy emeletes ház liftjébe szorult egy személy, tegnap reggel. A helyi tűzoltók liftkulcs segítségével kiszabadították a személyt, aki nem sérült meg.

Segítségnyújtás volt még tegnap délelőtt Debrecenben, egy Egyetem sugárúti emeletes házban. A debreceni tűzoltók a harmadik emeletre jutottak be magasból mentőgépjárművel. Onnan a mentők egy személyt kórházba szállítottak.

Szerdán kora délután a debreceni Harmat utcában egy tizenöt méteres fa tízméteres ága melléképületre és kerítésre borult. A helyi tűzoltók motoros láncfűrésszel és dugólétra segítségével avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

fa2

Fotó: katasztrófavédelem

Püspökladányban, a Hajnal utcában tegnap délután egy melléképület tetőszerkezete égett, amelyet a püspökladányi tűzoltók egy vízsugárral eloltottak. A tűzoltók felhívták a melléképület tulajdonosának figyelmét az elektromos rendszer átvizsgáltatására. Személyi sérülés nem történt, de kisebb anyagi kár keletkezett.

Tegnap késő délután Debrecenben, egy Simonyi úti ház udvarán,- a nagy esőzésben meglágyult talajban- egy tizenhét méteres fa gyökérzete meglazult és az udvarra borult. A mellette található háromszintes épületet nem veszélyeztette, de az elektromos vezetékeket megrongálta. Az áramszolgáltató szakemberei a helyszínen áramtalanították az érintett vezetékeket, majd a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –