Esküvőt tartottak Körösszegapáti ortodox templomában

Nagyváradról érkezett a násznép a körösszegapáti templomba
Nagyváradról érkezett a násznép a körösszegapáti templomba - © Fotó: Vmirjáncki József
Körösszegapáti – Mégpedig nem is akármilyet, hiszen a menyasszony és vőlegény a népes násznép kíséretével Nagyváradról érkezett a településre.

Arra a kérdésre, hogy miért a Körösszegapáti ortodox templomot tartja a fiatal pár életük jelentős eseményének színhelyéül, dr. Origen Sabau ortodox tisztelendő elmondta: a fiatal pár szülei részt vettek az elmúlt időben megrendezett templomszentelésen, és nagyon megtetszett nekik a megújult templom és környéke. Javasolták a fiataloknak, hogy ott keljenek egybe. Ilyen előzmények után Ionascu Razvan vőlegény és Denisa Mada menyasszony Körösszegapátiban fogadtak egymásnak örök hűséget.

ks2

Fotó: Vmirjáncki József

Az ortodox szertartás szerint megtartott esküvőt a Karánsebesi püspökségből érkezett férfiénekesek műsora színesítette, ők is részt vettek a templomavatási szertatáson. A templomot még ünnepélyesebbé tette, hogy Camelia Filip vezetésével feldíszítették.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés