Eseménydús versenyen van túl a debreceni Dudás Attila

Eseménydús versenyen van túl a debreceni Dudás Attila, aki az eddigi biztató eredmények után csak tízen negyedikként bírta átszakítani az Osztrák Nagydíj célszalagját a hétvégén megrendezett CASTROL SILVER CUP IÖEM 600-as futamán .

Többszörös bajnokunk mindent megtett a hőn áhított siker eléréséért, hiszen a viadal előtt, a bemelegítő edzésen több apró újítást is pályára vitt, ám a gumiabroncsok megóvása miatt csak használt papucsokkal teljesítette a szóban forgó körözgetést, ahol a spórolás miatt tízen negyedikként látta meg az esemény végét jelző kockás zászlót. Ennek ellenére magabiztosan versenyzett a Pannonia Ring versenycsík aszfaltján. A szombati kvalifikációs edzésen a leggyorsabbakkal megegyező tempót és köröket futott, sőt a nagy hőség ellenére sem veszített igazán sok pozíciót, és ami a legfontosabb újfestésű versenygépe sem szenvedett károsodást. 

Ezt támasztotta alá fantasztikus startja is, aminek köszönhetően a Hajdúsági motoros az ötödikként fordult a rajtot követő első kanyarba! A megmérettetés utolsó szakaszában azonban ismét elveszítette a verseny fonalát, és leszakadt ellenfeleiről. Öreg Dudi természetesen büszkén állt az Osztrák fotósok elé, hiszen egyedüli Magyarként képviselte Hazánkat a 24 índúlóból!

Vasárnap következett a nagy nap az Alpok Adria Champion legkeményebb 600-as Nemzetközi futama, amin a FIM vezető bíró külön köszöntötte a rajtrácson! A reggeli Warm Up a gyorsasági motoros körökben „Öreg Dudinak” nevezett motorosunknak nagyon jól sikerült a 4,750m-es pályán! A délben kezdődő nyolc nemzet részvételével esélyesként vágott neki a 33 induló közül a 28 rajtkockáról!

Rajt nagyon jól sikerült de hamar kiderült az öröm nem felhőtlen, mivel boksz áthajtással büntették! Ez annyira visszavetette, hogy a kockás zászló húszon nyolcadikként lengett motorosunk előtt a verseny végén. Így is kitűnő eredményként értékelhetjük, mivel egyedüli magyarként és a mezőny két generációval fiatalabb ellenfelei között is tudott küzdeni a nívós Nemzetközi Porondon!

Danyi BeátaTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából