Esélyt sem hagyott a DEAC: kiütéses siker a szezonnyitón!

Akt.:
Férfi kosárlabda NB I/B - DEAC vs. MAFC II.
Férfi kosárlabda NB I/B - DEAC vs. MAFC II. - © Fotó: Matey István
Debrecen – Fölényes győzelmet aratott a DEAC idei első bajnokiján a MAFC II. ellen. Minden negyedet megnyerve, valósággal átgázoltak ellenfelükön Dr. Nagy Ágoston tanítványai, s a végére a száz pontos álomhatárt is sikerült átlépniük.

A mérkőzés első perceiben rögtön magához vette a kezdeményezést a DEAC, könnyű ziccerek mellett pontos külső dobásokkal zilálták szét a fiatal budapestiek védelmét. Kovács Imre hárompontosával már a negyedik percben tízpontos különbséget sikerült kiharcolni, így a vendégek kénytelenek voltak időt kérni. A rövid szünet után sem változott a játék képe, a játékrész végére megnyugtató tizenhat pontos differencia alakult ki.

A második etapban a hosszabb kispaddal rendelkező debreceni alakulat futószalagon dolgozta ki az üres helyzeteket, s ha bár akadtak hibák, a védő oldalon kiemelkedőt alkottak. A cserék is sokat tudtak hozzátenni a játékhoz, a labdaszerzéseknek és könnyű kosaraknak köszönhetően a nagyszünetben már több mint harminc pontra duzzadt a különbség.

Fotó: Matey István (galéria) Fotó: Matey István (galéria) ©

A fordulás után, mintha semmi sem történt volta, a MAFC II. csak asszisztálni tudott a látványos hajdúsági támadásokhoz. Az edzői stáb ekkor már kedvére próbálgathatta a különböző formációkat és taktikai elemeket. A kinti dobások továbbra is ültek hazai oldalon –összesen tizenegy hármast süllyesztettek el a Nagy Botondék-, s a harminckét (!) szerzetlabdának köszönhetően esélyt sem hagytak a fővárosiaknak. Pék Dávid büntetőjével a száz pontot is sikerült túllépni, s magabiztos debreceni siker lett a vége.

A mérkőzés inkább hasonlított egy felkészülési meccsre, nem volt sok izgulnivalója a kilátogató nézőknek. Mindenesetre jó látni, hogy a debreceni kosarasok jó formában vannak, s az utóbbi időben jellemző rossz szezonkezdet már a múlté. Folytatás két hét múlva hazai pályán a Budapest Honvéd ellen.

Dr. Nagy Ágoston: A kulcsembereit nélkülözve kicsit fáradtan játszott fiatal ellenfelünk, akik talán meg is illetődtek attól, hogy a tavalyi bajnokság egyik topcsapata ellen léphetnek pályára. Végig jó ritmusban, saját játékunkat játszottunk, úgy gondolom hatvan-hetven százaléknál nem igen adtunk ki többet magunkból. Egy jó felkészülési meccsnek tekinthetjük a találkozót, amin sok mindent ki tudtunk próbálni. Jövő héten folytatjuk a munkát, s készülünk a következő mérkőzésünkre a Budapest Honvéd ellen, ami azért egy egészen más típusú meccs lesz.

HBN-EÁ


A tények

NB1/B, 1. forduló

DEAC – MAFC II. 105 – 47 (28-12 , 26-8, 24-14, 27-13)

Debrecen, 350 néző.

DEAC: Vas 14, Patkovic 20, Kovács 8/6, Nagy Be.7/6, Nagy Bo. 17/12 cserék: Pék 6, Gál 4, Szarka 6/3, Lippai 6, Erdei 15/6 Kiss L. 4, Széll -,

MAFC II.: Nikitin 2, Pápai 8, Cserkúti 7/3, Boldog 8/6, Iványi 8/3 cserék: Siklós 2, Jankovits 2, Molnár 8/6, Dudás -, Garai –

hirdetés