Esélyt sem adtak a fehérváriaknak

Karnik (balra) és Klikovac öröme
Karnik (balra) és Klikovac öröme - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Igazi csapatként küzdve és kiemelkedő teljesítményekkel megspékelve gyűjtötte be a pontokat a Loki.

DVSC-TVP-Aquaticum – Fehérvár KC találkozóval kezdődött az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság rájátszása a középházban. Bár az esélylatolgatások során nagyon sokan úgy vélték, a Debrecen, Békéscsaba, Fehérvár, Siófok kvartettből az utóbbi két alakulat a legnagyobb favorit, a debreceni B-közép egészen más véleményen volt, amit közvetlenül a meccs előtt a kedvencek tudomására is hozott: „Küzdjetek az 5. helyért! Irány Európa!” – üzentek molinókra írva a drukkerek.
A hajdúságiak több kulcsemberüket is kénytelenek voltak nélkülözni, a maródi Sopronyi Anett és Lajtos Nóra mellett Kelemen Éva betegség miatt dőlt ki a sorból. Viszont ott volt a keretben (bár pályára nem lépett) Sirián Szederke, aki hosszú kényszerpihenő után tért vissza a csapatba.

Loki-dominancia

A Loki mesésen kezdte a meccset, szinte szárnyaltak a hazaiak, ha megcélozták a válogatott Kiss Éva kapuját, abból gól született, míg a másik oldalon Horváth-Pásztor Bettina fogott minden lövést, így a 9. percben már 5–0 volt az állás.


Fotó: Derencsényi István (galéria) Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

Ezt követően Bakó Botond időt kért, ami jót tett a jelenlegi és egykori válogatott játékosokat felvonultató fehérváriaknak, felzárkóztak két találatra (8–6). Válaszként a Loki-tréner, Varga József is kért egy percet arra, hogy eligazítsa a tanítványait, ami sikeres volt, hiszen növelték előnyüket a hazaiak, a félidőben 14–10-et mutatott az eredményjelző.

Esélyt sem adva

A második játékrész sem hozott nagy változást, a hajdúsági lányok jól védekeztek, s ha mégis eljutott a labda a kapuig, akkor az esetek túlnyomó többségében Horváth-Pásztor Bettina állta a játékszer útját. A Loki kapusa ihletett formában védett, de nagyon nehéz megmondani, ki volt a DVSC legjobbja, mivel Kudor Kitti zseniálisan irányított és a gólszerzésből is kivette a részét, míg Karnik Szabina remek találataival vitte a hátán a csapatot. Azt a gárdát, amelyik igazi csapatként funkcionált, s ennek is köszönhetően a végjáték már nem is tartogatott túl sok izgalmat. Végül teljesen megérdemelt, 22–17-es cívisvárosi siker született, ami igazán megadta az alaphangját a rájátszásnak.

A debreceniek legközelebb április 25-én, Siófokon lépnek pályára bajnoki meccsen.

HBN-Boros Norbert


Tények

DVSC-TVP-AQUATICUM–FEHÉRVÁR KC 22–17 (14–10)

Debrecen, 1100 néző. V: Bacs, Bán

DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Slakta 2, KARNIK SZ. 6 (1), KUDOR 5, KLIKOVAC 2, SISKA 5, Szilágyi Á. 1. Csere: Kiss B. (kapus), Bárány, Gorilszka, Varsányi 1, Karacs. Edző: Varga József

FEHÉRVÁR: Kiss É. – CSÁKI 3, Horváth B. 1, Bogoszavljevics 2, Szteriova, Tanabe. Csere: Szavko (kapus), TILINGER 6, Mayer 1, Herr A. 2,. Becséri 1. Edző: Bakó Botond

Az eredmény alakulása. 9. p.: 5–0.16. p.: 8–6. 23. p.: 13–9.38. p.: 16–12. 42. p.: 19–13. 51. p.: 21–13.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. –


Mesterszemmel

Varga József: – A jó védekezés és a remek kapusteljesítmény volt a sikerünk kulcsa.

Bakó Botond: – Átütőerő nélkül játszottunk, elrontottuk a helyzeteinek, s hagytuk, hogy a DVSC magas hőfokon kézilabdázzon.
Sporthírek


hirdetés