Esélyt kapott tette jóvátételére a férfi

Nádudvar – A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztve közvetítői eljárásra utalta annak a nádudvari férfinak a büntetőügyét, aki egy cég telephelyéről műtrágyát lopott.

A férfi a múlt év szeptemberében a munkahelyéről, egy mezőgazdasági társaság nádudvari telephelyén, a cég tartályából a traktorához csatlakoztatott tartályba a folyékony műtrágyát egy szivattyúval átvezette.

Ezt követően a járművel a telephelyet elhagyta és a 720 ezer forint értékű műtrágyát jogtalanul eltulajdonította, majd azt ismeretlen személynek továbbadta.

A férfi cselekménye nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megállapítására alkalmas.

Mivel a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánta, továbbá a gyanúsított és a sértett is kérte, hogy az eljárást függesszék fel, ezért a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A büntetőeljárásról szóló törvény értelmében amennyiben a közvetítői eljárás keretében a felek között megállapodás születik és a sértett a gyanúsított által nyújtott erkölcsi, illetve anyagi jóvátételt elfogadja, úgy az eljárást megszüntethetik – tájékoztatta a Naplót dr. Harmati Judit, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

HBN