Esélyesként várni

Esélyesként várni

Csütörtökön 18 órától a Szeviép-Szeged otthonában játszik Magyar Kupa negyeddöntőt a DKSK.

A további párharcok

Zala Volán – Pécs
Győr – Sopron
Nyíregyháza – BSE

Tavaly egészen a magyar Kupa döntőjéig menetelt a Diósgyőri KSK Miskolc női NB I/A-s kosárlabdacsapata, ahol a Pécs állította meg a piros-fehér ,,gyorsot”. A bajnokság rajtjánál aztán talán még fényesebb éremről álmodtak a szurkolók, ám azóta rövidebb lett a DKSK kispadja.

Megváltoztak ugyan a céljaink, ám ez nem jelenti azt, hogy a Szegedet nem szeretnénk kiverni a kupából. Egyértelmű, hogy a legjobb négy közé akarunk jutni! – jelentette ki határozottan Tapodi Péter, a DKSK Miskolc vezetőedzője. – Feltérképeztük a Tisza-partiakat és erősnek tartom magunkat annyira, hogy előnyt szerezzünk. Nem is igazán nyugodtan, hanem sokkal inkább esélyesként szeretnénk várni a hétfői visszavágót.  

,,Veszélyesek”

Való igaz, meggyengült a DKSK, hiszen távoztak a külföldiek, és a műtéten átesett Fürész sem százszázalékos, de azért mindenképpen veszélyes ellenfél lesz – vélte Török Szilvia, a Szeviép válogatott irányítója. – Túl kell lépnünk a BSE elleni vasárnapi vereségen, és akkor a győzelem is elérhető közelségbe kerül. Teljesen mindegy, hogy egy ponttal, vagy akár többel nyerünk, csak legyen nálunk az előny. Itthon szoros végjátékban 63–52-re kaptunk ki, így van is miértvisszavágnunk.

A Szeged – Diósgyőr mérkőzés visszavágóját hétfőn 18 órától tartják a Miskolc Városi Sportcsarnokban.

JLI, DM