Esélyesként lép pályára a DEAC a Magyar Kupában

Debrecen – Megkezdődnek a kupaküzdelmek a férfi futsalosoknál is szerdán: a Magyar Labdarúgó Szövetség nemrégiben elkészítette a Magyar Kupa 2015/16-os küzdelemsorozatának első két fordulójának párosításait. Mint kiderült, 24 együttes nevezett, köztük két hajdú-bihari, az NB II-es DEAC és az élvonalbeli MVFC-Berettyóújfalu.


Előbbi már szerdán 18 órától megkezdi a harcot, hazai pályán, a DASE Kecskeméti János Sportcsarnokban fogadják a cívisvárosiak a Garvittax gárdáját. Mindkét társaság az NB II-ben szerepel, előbbi tavaly a Keleti csoport hatodik helyén végzett, utóbbi a Közép csoport utolsó előtti, 13. pozíciójában zárt. A papírforma alapján a DEAC az esélyesebb, bár a hírek szerint több meghatározó játékos is távozott a nyáron a csapatból. A továbbjutás egy meccsen dől el, a győztes a következő körben az NB I-es Haladással találkozik. A Mezei-Vill kiemeltként csak a második fordulóban játszik először, az FC Veszprémet fogadják majd az újfaluiak.

A hölgyeknél majd október 31-én rendezik az első összecsapásokat, a DEAC a DVTK-Vénusz, míg az MVFC a Reklám-Press Skorpió egyletével találkozik.

HBNSporthírek