Hogy esélyesebb legyen az elhelyezkedés

Akt.:
Gyakorlati képzés a Vegyipariban
Gyakorlati képzés a Vegyipariban - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Levelező helyett esti tagozaton tanulhatnak a leendő gyógyszeripari technikusok. Jelentkezés májustól.

Gyakorlatorientált képzésben vehetnek részt a jelentkezők, majd a tanév végén ugyancsak gyakorlatközpontú vizsgán adhatnak bizonyságot tudásukról a leendő gyógyszeripari laboratóriumi technikusok. Mindezt Debrecenben, a Vegyipari Szakközépiskolában.

Gyógyszergyárak kérték

A szeptemberben, a megyeszékhelyen lévő iskolában induló képzésre az OKJ-és vegyipar szakmacsoportban szerzett szakképesítéssel rendelkezők jelentkezhetnek. A korábban, a vegyipar szakmacsoportban szerzett OKJ szerinti vegyipari technikus és laboratóriumi technikus, vagy akár az általános vegyésztechnikus szakképesítések mindegyikére ráépíthető az új szakképesítés, a megszerzés időpontjától függetlenül– mondta el Kónya Marianna igazgatóhelyettes, hozzátéve, hogy májustól egészen augusztus első hetéig fogadják a jelentkezéseket. Tájékozódni az iskola honlapján lehet, jelentkezni személyesen.

Fotó: Magánarachívum Fotó: Magánarachívum ©

A jelentkező hozza magával a szakképesítést igazoló dokumentumot vagy annak másolatát, valamint a munkahellyel rendelkezőknek a munkahely támogató nyilatkozata is szükséges. A sikeres gyógyszeripari technikusi vizsga természetesen nem jelent azonnali munkalehetőséget, viszont a szerteágazóbb szakirányú ismeretekkel, alaposabb felkészültséggel és nagyobb gyakorlati tapasztalattal rendelkező személynek mindig jobbak az elhelyezkedési esélyei. A szóban forgó, a gyógyszeripari ismeretek adó képzést maguk a gyógyszergyárak kérték, ami mutatja a szakemberek iránti igényt. A technikusképzés korábban levelező rendszerben folyt, ám a tananyag, a szakma alaposabban elsajátítható az esti képzési formában. Ezért 2012-ben megtörtént a váltás. Magyarországon a Debreceni Vegyipariban évek óta folyik a gyógyszeripari laboratóriumi technikusok képzése kiváló szakemberek irányítása alatt.

HBN