Értékes tárgyak kalapács alatt

Akt.:
Értékes tárgyak kalapács alatt
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ötvennegyedik alkalommal tart Festmény- és műtárgyárverést a Villás Galéria május 13-án, szombaton 15 órától.

Az aukción 116 darab festmény és 95 műtárgy kerül kalapács alá. A festmények főként 19. és 20. századi neves magyar festők alkotásai, a műtárgyak között pedig antik ezüst dísztárgyak, Fischer és Zsolnay porcelánfajanszok, bútorok és szobrok találhatók. A kikiáltási ár összesen 32 millió 539 ezer forint úgy, hogy a festmények 25,88 millió, a műtárgyak pedig közel 6,66 millió forint értékben kerülnek kalapács alá.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

A kis süteményfogó

A legmagasabb áron induló tétel Koszta József: Fiatal nő muskátlival című alkotása 3,4 millió forintért, míg a legalacsonyabb kikiáltási ára egy ezüst süteményfogónak van, ami 9 ezer forint.

Az eddigi árverések sikerei után és az előrejelzések szerint, ismét nagy érdeklődésre számítanak a galéria tulajdonosai. Sokan jelezték érkezésüket külföldről és belföldről egyaránt, sőt már több vételi megbízás is érkezett. Az aukció anyagáról színvonalas katalógus is készült, de az érdeklődők az interneten is megtekinthetik a www.villasgaleria.hu címen.

A kalapács alá kerülő alkotásokból összeállított kiállítás május 4-től az árverés napjáig naponta 9–18 óráig, az árverés napján pedig 9–12 óráig tekinthető meg. Május 7-én (vasárnap) a galéria zárva van.

HBN


Az ők alkotásai is szerepelnek az aukción

Aba-Novák Vilmos, Anna Margit, Bálint Endre, Brodszky Sándor, Czóbel Béla, Cserépy Árpád, Glatz Oszkár, Iványi Grünwald Béla, Kmetty János, Koszta József, Ligeti Antal, Markó András, Mészöly Géza, Molnár-C. Pál, Nagy Oszkár, Pataky László, Rudnay Gyula, Szabó Vladimir, Szemlér Mihály, Telepy Károly, Tóth Menyhért, Tölgyessy Artúr, Vastagh György, valamint a debreceni festők közül Holló László.

Árverés helyszíne: Villás Galéria, Debrecen, Bem tér 2. Tel: 52/456-600, villas@villasgaleria.hu