Értékes győzelem a Szolnok ellen

Értékes győzelem a Szolnok ellen
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Hazai pályán fogadta a Szolnok kosárlabdacsapatát a DEAC a női másodosztályú bajnokság ötödik fordulójában. Az összecsapásra mindkét csapat negatív élményekkel érkezett, hiszen a debreceniek a Vasastól szenvedtek fájó vereséget Pasaréten, míg a szolnokiak hazai pályán kaptak ki a DVTK második csapatától.

Idegesen kezdtek a csapatok, rengeteg kihagyott ziccer és pontatlan passzok jellemezték a találkozó elejét. Öt perc után 3-0-ás vendégvezetést mutatott az eredményjelző, amikor Földvári Andrea jóvoltából megszerezte első pontjait a hajdúsági együttes. A vendéglátók lassacskán megtalálták az ellenszert a szolnokiak szokatlan védekezése ellen, ám így is rengeteg hiba csúszott a támadásokba. A nagyszünetre egy pontos vendég vezetéssel mehettek a felek.

A fordulás után sebességet váltott a DEAC, s bár még mindig akadtak pontatlanságok, sikerült megfordítani a mérkőzést. A fantasztikus napot kifogó Göttlinger Anna vezérletével (21 pont, 20 lepattanó) sikerült meglépni ellenfelétől a debrecenieknek, és az utolsó negyednek már hét pontos előnnyel vághattak neki. A mérkőzés utolsó szakaszára már egyik csapatban sem maradt annyi erő, hogy jelentősen változtasson a kialakult eredményen, így végül, ha nehezen is, de megérdemelt hazai siker született.

– debka.hu –


DEAC- Szolnoki MÁV Sportegyesület 61-53 (11-13,14-13,24-16,12-11)

DEAC: Szabó Réka 7/3, Papp Alexandra 11/9, Gál Annamária 2, Göttlinger Anna 21/9, Földvári Andrea 10 cserék: Chvatal Tünde 2, Gyulai Jázmin-, Fazekas Borbála 4, Stekler Kamilla 4, Máriás Fruzsina-, Gaszner Anna-

Kovács Imre: Az első félidőben nem találtuk a ritmust és csak hellyel-közzel kaptuk vissza azt, amit edzésen és a meccs elején kértünk. A második félidőre a letámadással meg tudtunk újulni, melyre ellenfelünknek nem mindig volt válasza. Labdákat szereztünk, de ezekből nem mindig sikerült gyorsindításos kosarakat szerezni, de végül elég volt ahhoz, hogy egy megnyugtatónak mondható előnyt tudjunk szerezni, ami a mérkőzés végéig megmaradt. Több emberrel sem vagyok elégedett, remélem, a hétközi Hepp-kupa meccsre fejben rendbe teszik magukat és hasznos tagjai lesznek a csapatnak.