Értékek Nánásról, tovább a megyének

A híres nánási gyógyvizet is elismerték
A híres nánási gyógyvizet is elismerték - © Fotó: archív
Hajdúnánás – Újabb hajdúnánási értékek kerültek be „a hungarikum piramis” alapszintjére.

A város Magyarország települései közül a legelsők között döntött úgy, hogy aktívan bekapcsolódik a magyar értéktár-háló gyarapításába, s helyi értékeit „azonosítja, számba veszi”. Ezért hozta létre a Települési Értéktárat, amely a hungarikum piramis legalsó, helyi színterét jelenti. Az értéktár bizottság legutóbbi ülését a napokban tartották, amelyen a hajdúnánási öhön, mint jellegzetes hajdúsági pásztorétel, a Bocskai-korona hasonmás, a helyi fizetőeszközként funkcionáló Bocskai Korona és a híres hajdúnánási gyógyvíz nyerte el a „Települési Érték” rangot.

A Települési Értéktárba történő felvétellel egy időben az értéktár bizottság indítványozta a fenti négy érték továbbajánlását a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár felé, a hungarikum-piramis következő szintjére, ahol már a Debrecenben működő megyei értéktár bizottság dönt a megyei értékké nyilvánításról és a Magyar Értéktár felé történő továbbajánlásról.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés