Erre készüljön a húsvéti hosszú hétvégén!

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Hajdú-Bihar – A csokitojást, kölnit szombaton még megveheti, s ha kíváncsi, milyet érdemes olvassa el terméktesztjeinket.

A keresztények legfontosabb ünnepe a húsvét, amire 40 napos böjttel készülnek a hívők, akik vasárnap Krisztus feltámadására emlékezve vesznek magukhoz először húst. E fontos ünnephez igazodik az üzletek nyitva, pontosabban zárva tartása, hiszen vasárnap és hétfőn csak a benzinkutak és egy-két kisebb bolt várja majd a vásárlókat. Ezért érdemes legkésőbb szombaton beszerezni az ünnepi menü hozzávalóit, esetleg a kifogyott gyógyszert. A kis és közepes boltok általában délután 14-16 óráig, a hipermarketek 22 óráig vannak nyitva.

Ügyelni kell arra is, hogy vasárnap az ünnepnapi, míg húsvéthétfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Volán buszai szombaton szabadnapra, vasárnap a munkaszüneti napra, hétfőn a hét első tanítási szüneti munkanapja előtti munkaszüneti napra vonatkozó menetrend szerint járnak, míg a DKV járatai mindkét ünnepnapon munkaszüneti nap szerint közlekednek.

Azok, akik autóba ülnek, fokozott rendőri ellenőrzésre számítsanak, hétfőig ugyanis országos ellenőrzés sorozatot tart a rendőrség.
Kedden az élet visszaáll a szokásos rendbe, s akkor kézbesítik majd a Naplót is olvasóink postaládáiba, mivel a hétfői ünnepnapon nem lesz újság. Szombati lapunk természetesen sok-sok érdekes olvasnivalóval, húsvéti gondolattal érkezik a postaládákba és az újságárusokhoz.

HBN


A sárkánytojástól gyermekkorunk ízvilágáig – 10 féle csokitojást teszteltünk
Debrecen – Milyen a kőolajszármazék ízű csokitojás? És melyik termék idézi a Jupitert övező gázfelhőt? Munkatársaink megadják a választ!


Beleszimatoltunk a húsvétba – Nyolcféle kölnit teszteltünk
Debrecen – A jó húsvéti locsolókölni színtelen, vagy halványsárga színű, kellemes illatú folyadék – véli kollégánk. Most kiderül, mivel indulhatnak az urak húsvétkor locsolni.


A következő pár napban máshogy alakul majd a menetrend
Debrecen – A héten csütörtöktől megkezdődik az oktatási intézményekben a tavaszi szünet, hétvégén pedig húsvét, melyhez igazodik a helyi autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratok közlekedése is.


Fokozott rendőrségi ellenőrzést tartanak húsvétkor országszerte
Józan húsvét elnevezéssel országos akciót tart a rendőrség csütörtöktől hétfőig, elsősorban az ittas és bódult járművezetők kiszűrése érdekében – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője sajtótájékoztatón Budapesten.


Változnak a menetrendek húsvétkor
Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep miatt.


Közúti ellenőrzések lesznek a húsvéti időszakban
A rendőrség április 2. és 6. között közúti ellenőrzéseket tart, amelyeken nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetőket kiszűrje a forgalomból, és ellenőrizze a passzív biztonsági eszközök használatát – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján.


Húsvéti szigor a megye útjain
Hajdú-Bihar – Fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak a rendőrök megyénkben az ünnep idején.