Erőszakkal szedték el a srác mobilját, hamar elkapták őket

Erőszakkal szedték el a srác mobilját, hamar elkapták őket
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A rendőrök három fiatalembert vettek bűnügyi őrizetbe, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Egy nő értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2016. március 29-én 21 óra körüli időben arról, hogy Hajdúhadház egyik utcájában a fiától ismeretlenek erőszakkal elvették a mobiltelefonját.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek és a kapott személyleírás alapján megállapították, hogy a sértett három támadóját igazoltathatták körülbelül negyed órával korábban a környéken. A járőrök a 19 éves J. Imrét és két 15 éves társát hajdúhadházi otthonukból előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A fiatalemberek elismerték a bűncselekmény elkövetését.
A megalapozott gyanú adatai szerint a három fiatal fiú szó nélkül megrúgta a sértettet, majd többször megütötték, és a zsebéből kivették a mobiltelefonját, ezután elmenekültek a helyszínről. A fiú ezt követően hazaszaladt, és édesanyjával bejelentést tettek a rendőrségre a történtekről.


r12

Fotó: police.hu


Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakosok ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés