DVSC

2020.02.15. 19:01

Nem ért pontot a jó játék

A helyzeteit szinte maximálsan kihasználó vendégcsapat 3-1-re nyert a Nagyerdei Stadionban.

Fotó: Kovács Péter

A bajnokság hatodik helyén álló DVSC fogadta a harmadik helyen tanyázó Mezőkövesd Zsóry csapatát a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Az első percekben a Loki lépett fel agresszívabban, az elmúlt mérkőzéseken már sikerrel alkalmazott letámadással igyekezett megzavarni a vendégeket. Mégpedig sikerrel, hiszen első öt percben először Szécsi, majd Adeniji, végül Varga került helyzetbe. Szappanos hálója azonban nem zördült meg. A másik oldalon egyetlen helyzetet jegyezhettünk az első tíz percben, Farkas bal oldali lövését védte Kosicky. A 17. percben Szécsi került száz százalékos helyzetbe, A Loki csatára kicselezte, elfektette a kapust, a tizenegyes pontról már csak a hálóba kellett volna pöckölni a labdát, de kivárt, a védők pedig elkotorták előle a játékszert. Az ellentámadásban Zivzivadze táncoltatta meg a hazai védőket a tizenhatoson belül, végül még mielőtt lőhetett volna a vendégek támadója, sikerült előle szögletre menteni. 24. percben Bódi 20 méterről megeresztett lövését Szappanos bravúrral szögletre ütötte.

 

A 29. percben aztán jött a hidegzuhany. Az addig nem sokat mutató Mezőkövesd megszerezte a vezetést. A kaputól 30 méterre, jobb oldalról beívelt szabadrúgást Pillár a tizenegyesről Kosicky kapujába lőtte. A gól megfogta a Lokit, átvette az irányítást a vendégcsapat. A 38. percben ismét zörrent Kosicky hálója. Besirovicról maradtak le a védők, aki jobb oldalról a kapu elé tette a labdát, az érkező Zivzivadze-nak, aki a kapus mellett csak be kellett kotornia a kapuba. A gól után nagyobb sebességre kapcsolt a DVSC, születtek helyzetek.

Trujics bombája

A szünetben mindkét csapat cserélt. A Lokiban Csősz helyett Garba állt be, míg a vendégeknél Silye váltotta Vadnait.

A vendégek kezdtek jobban, sorra vezették támadásaikat, míg a 48. percben egy kapu előtti kavarodásban Silye egy méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát. 0-3.

Két perccel később szépítési lehetőség adatott meg a hazaiaknak, de a tizenhatos vonalon Adenijit szerelték. Továbbra is a hazai csapat irányította a játékot. A mezőkövesdiek hatásos védekezése miatt legfeljebb szögletig, illetve kapu elé ívelésig jutottak csak el a debreceniek. Aztán az 59. percben sikerült Garba elé játszani a labdát, a Loki csatára viszont nem tudott ráfordulni, a labdának erőt adni. A 61. percben Vargát Trujics váltotta. A csere után is főleg a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, Garba került többször is ígéretes helyzetbe, illetve Szécsinek volt egy tiszta beadási lehetősége, a labda azonban átszállt az ötösön belül tömörülő magas Loki játékosok feje felett. A 68.percben Adeniji 14 méterről a kapu fölé bombázott. A 71. percben harmadik cseréjét is kihasználta Vitelki Zoltán, Habovdát Baráth váltotta a pályán.

A Loki próbálkozott a későbbiekben is, de mindhiába. Az ellenfele jószerivel a félpályán sem tudott átjönni a mérkőzésnek ebben a szakaszában. Egy kontrából szögletet értek el, a kifejelt labdát Berecz tűzte kapura 22 méterről, a kapufa mentett. A nagy nyomás a 91. percben érett góllá. Szöglet után Trujics 20 méterről leadott labdája talált utat Szappanos hálójába.

KZS

OTP Bank Liga 21. forduló

DVSC-Mezőkövesd 1–3 (0-2)

Nagyerdei Stadion, 3020 néző. Vezette: (Bognár (Theodoros, Medovarszki)

DVSC: Kosicky – Habovda (Baráth, 70.), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Csősz (Garba, 46.) – Bódi, Szécsi, Varga K. (Trujics, 61.) – Adeniji

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai (Silye, 46.) – Cseri (Vajda, 75.), Karnitski, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Nagy D. (Jurina, 84.)

Gól: 0-1 Pillár (29.), 0-2 Zivzivadze (38.), 0-3 Silye (48.), 1-3 Trujics (91.)

Sárga lap: Besirovic (45.), Nagy D. (60.), Habovda (61.), Garba (80.)

Edzői nyilatkozatok

Kuttor Attila: Egyik mérkőzésre sem úgy futunk ki, hogy tudjuk, magabiztos győzelmet fogunk aratni, azért mindig meg kell dolgozni. Az előző mérkőzéseken is nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, csak ez nem jött ki számszerűségében. Tudtuk, hogy a jó formában lévő, dinamikus, fiatalos lendületes csapathoz látogatunk, erre felkészültünk. Minden mérkőzésen a saját játékunkat szeretnénk előtérbe helyezni, ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre, ez ma sikerült.

Vitelki Zoltán: Jól kezdtük a mérkőzést, megvolt a lehetőségünk a gólszerzésre, próbáltunk úgy játszani, ahogy azt elterveztük. Hajtottak, mentek a játékosok, de a hibáinkat a Kövesd kihasználta. Kaptunk most egy pofont, mennünk kell tovább, tenni a dolgunkat. Azon kell dolgoznunk, hogy minél kevesebb olyan helyzet legyen egy mérkőzésen, amiből az ellenfél előnyt tud kovácsolni. Pozitívum, hogy a játékosok mentek végig, a szépítés megvolt, de ma csak ennyi volt a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában