Erősember-verseny Hajdúnánáson

Erősember-verseny Hajdúnánáson
Amatőr erősember verseny zajlott a hétvégén Hajdúnánáson, a strandfürdő területén a helyi fitneszterem szervezésében, melyen Kathi Béla, debreceni erőemelő, erősember, testépítő világbajnok- speekerkedett.

7,5 tonnás kamionhúzás, 2×110 kg-os koffercipelés, 100 kg-os farönknyomás, autóemelés és a súlytartás oldalra is a versenyszámok között volt.

Az első helyet 12 indulóból Magyari Gábor nyerte, aki Egerből érkezett a megmérettetésre. A salgótarjáni Juhász Csaba lett a második, a dobogó harmadik fokára pedig egy debreceni jelentkező, Tóth Péter állhatott fel.
A legerősebb nánási Harsányi Zoltán lett, aki 34-szer is képes volt egymás után felemelni az autót. A verseny szoros volt, hiszen csak pár pont döntött a hét nánási között. A második legerősebb helyi D,. Nagy tibor az abszolút győzteseket is megszégyenítő erőről tett tanúbizonyságot, hiszen míg a legtöbben 1-1,5 percig tudták megtartani az autókerekeket, addig ő 2 percnél is tovább bírta.

A verseny utáni testépítő bemutató

A verseny utáni testépítő bemutatón fellépett Balogh Antal testépítő világbajnok ezüstérmes és Nagy Arnold, testépítő, erőemelő bajnok és Gődény Rachel Juniors Women’s Bodybuilding aranyérmes is.
Ezután pedig Macz István európa bajnok vezénylésével szkanderbajnokság zajlott, aminek a győztese Lakatos János lett.
“A fiataloknál egyre nagyobb sikk a drogozás, a sport megfelelő alternatívát nyújthat egy normális, rendszerezett élethez”- mondta Kathi Béla, a verseny egyik szervezője, aki szerint az ilyen amatőr bajnokságok remek lehetőséget nyújtanak a fiatalok számára, hogy megmutassák, mire képesek, milyen erősek anélkül, ahelyett, hogy kábítószert használjanak.

 

A legközelebbi debreceni verseny

A legközelebbi debreceni verseny amatőrök számára a Menü food- Scitec Fekvenyomó Magyar Kupa lesz, amit a Péterfia 1-4 alatt rendeznek meg július 17-én. Őszre azonban legalább 200 indulós profi megmérettetésre is számíthatunk Hajdúnánáson.