Erősebbek voltak a paprikánál

Versenyben a két leggyorsabb: Mészáros Barna Péter és Vértesi Ilona
Versenyben a két leggyorsabb: Mészáros Barna Péter és Vértesi Ilona - © Fotó: Marján László
Kaba – Tetétleni győztese lett a kabai erőspaprika evő versenynek.

Nagy bátorság, és intenzív kapszaicin imádat kellett az I. Kabai Erőspaprika Evő Verseny résztvevőinek az induláshoz. Kilencen neveztek, de nyolcan indultak (lévén egyikük 18 év alatti volt) a helyi káposztás nap egyik fő produkciójára augusztus második szombatján, köztük két hölgy. A képzeletbeli startpisztoly eldördülése előtt azonban egy jelentkező meggondolta magát, s mégsem szállt szembe a Chili Hungária Manufaktúra négyféle erősséget képviselő paprika kvartettjével.

Mindegyik elfogyasztására egy-egy perc állt a versenyzők rendelkezésére, de a következő elmajszolását csak a hatvan szekundum letelte után kezdhették a résztvevők. Az nyert, aki a negyedik paprikát a leghamarabb lenyelte, s az ezt követő egy percben kibírta anélkül, hogy egyéb ételhez, italhoz nyúljon (zsíros kenyér és tej volt odakészítve az asztalokra).

letöltésA harmadik helyezett Tóth Tibor a „célba érés” után tejjel csillapítja az extra csípős ízhatást. Mögötte jobbra a verseny ötletadója Diczkó László a Chili Hungária Manufaktúra vezetője, mellette Kozma Péter | Fotó: Marján László

A legügyesebb e csípős vetélkedőben a tetétleni Mészáros Barna Péter lett, pár másodperccel előzve meg a Debrecenből érkező Vértesi Ilonát, akit „bronzérmesként” Tóth Tibor követett a szomszédvárbeli Nádudvarról.

Az ötletgazda Diczkó László (Chili Hungária Manufaktúra) volt a verseny lebonyolítója, munkáját két barátja Kozma Péter a Chilivilág, valamint Füstös László a ChileAzteca tulajdonosa segítette.

– Marján László –