Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.29. 12:04

Hírek Baktalórántházáról és Apagyról

<p>Baktalórántháza - A baktalórántházi önkormányzat úgy döntött a napokban, hogy a regionális operatív program keretében kiírt „helyi településfejlesztési akciók” témakörben pályázatot nyújt be. .</p>

A pályázat tartalmazza a ravatalozó rekonstrukcióját, a Mankó utca burkolattal való ellátását, továbbá az udvar rendbetételét és parkosítását a regionális központnál, valamint közpark létesítését a Mankó utca mögött. A képviselők döntöttek a Zengő Erdő Óvoda, a Reguly Antal Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat, a Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a József Attila Művelődési Központ és Könyvtár vezetői vagy igazgatói munkakör betöltésére szóló pályázatok kiírásáról.

Versmondó verseny Apagyon
A Nyírségi Iskolaszövetség az apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskola szervezésében tartotta versmondó versenyét a napokban a helyi Teleházban. Igazán büszkék lehetünk, hisz évek óta szép, színvonalas délutánt tölthetünk együtt a költészet napján. Így volt ez most is. 11 iskolából összesen 37 tanuló érkezett a versenyre.

A közönség áhítattal figyelte végig a gyerekek szereplését. Az alsó tagozatosok kedves hangú gyermekverseket, míg a felső tagozatosok nehezebb, változatos mondanivalót tartalmazó verseket adtak elő. A zsűrinek legjobban tetsző előadók könyvjutalmat és oklevelet vehettek át, a többi versenyző pedig emléklapot kapott jutalmul. Dicséret illet minden versenyzőt és felkészítőt, gratulálunk a helyezetteknek – írta lapunknak Siklódi Lászlóné igazgató-helyettes.

Eredmények:

1. korcsoport: 1. Szőllősi László (Ramocsháza), 2. Biró Hédi

(Apagy), 3. Szűcs Ramóna (Levelek).

2. korcsoport: 1. Kulcsár Nikolett (Apagy), 2. Zavodnyik

Réka (Nyírkércs), 3. Végső Kinga ( Levelek).

3. korcsoport: 1. Kaszonyi Eszter (Baktalórántháza), 2.

Majláth Ákos (Apagy), 3. Rostás Bence Mór (Nyírkércs)

és Zsiros Gréta (Ramocsaháza).

4. korcsoport: 1. Pinte Dorottya (Nyírjákó) és Szőnyi Judit

(Napkor), 2. Bíró Bella (Apagy).

- M. Magyar László -




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!