Erős hatású készítmények

Erős hatású készítmények
Debrecen. Megfér egymás mellett a gyógyszergyártás és a környezettudatosság, kiváló példa erre a pénteken a Teva Gyógyszergyár Zrt. Debreceni telephelyén avatott üzem, mely évente kétmilliárd tablettát gyártására lesz alkalmas – hangzott el az ünnepségen.

Úgynevezett High Containment (fokozottan zárt) üzemről van szó, melyben erős hatású készítményeket állítanak elő. A hat gyártóműhelyben és a kísérleti üzemében összesen 49-en dolgoznak. 

Az új üzemet Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója adta át.

A Teva Pharmaceutical Industries Ltd. a világ vezető generikus készítményeket gyártó gyógyszeripari óriása. Az új debreceni beruházás értéke több mint 3 milliárd forint: az Európai Regionális Fejlesztési Alap a Magyar Állammal társfinanszírozásban közel 460 millió forint összeggel támogatta. A gyáregységben alkalmazott ún. „műhely koncepció” a TEVA-ban jelenleg egyedülálló, tervezése és kivitelezése a munkatársak kiemelkedő szellemi tőkéjének köszönhető, mely szerint a gyógyszergyártás egy meghatározott technológiai műveletsorát egy-egy helyiségcsoportban helyezik el. Ezek együttesen alkotják a „zárt műhelyt”. Innen ered a gyáregység neve is, High Containment, azaz Fokozottan Zárt – áll a tájékoztatóban.

Címkék: , ,